Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

Barcelona Activa rebaixa a 102 els contractes que haurà d’extingir en els propers mesos

ACN Barcelona.-Barcelona Activa ha rebaixat a 102 els contractes de durada determinada que no es renovaran en els propers mesos. Són contractes extraordinaris vinculats a subvencions del Servei d’Ocupació de […]

Avatar
Agències 05/07/2021

ACN Barcelona.-Barcelona Activa ha rebaixat a 102 els contractes de durada determinada que no es renovaran en els propers mesos. Són contractes extraordinaris vinculats a subvencions del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), als quals ara no pot optar perquè “diverses resolucions judicials” han dictaminat que les polítiques actives d’ocupació són considerades activitat permanent de l’entitat. En paral·lel, argumenta que tampoc pot fer contractacions indefinides perquè la Llei de Pressupostos de l’Estat “fixa limitacions” a aquest tipus de relacions laborals per “garantir l’estabilitat pressupostària”. Barcelona Activa surt així al pas de la denúncia que ha fet hores abans el Col·lectiu Ronda, que xifra en 159 les persones afectades pels acomiadaments.

Barcelona Activa admet que la situació és “complexa” i explica que “fa temps” que treballa amb les administracions competents en matèria de polítiques actives d’ocupació per “donar forma a un nou model amb menys temporalitat i major estabilitat per al personal prestador d’aquests serveis”.Alhora recorda que l’entitat obté “una part rellevant” dels recursos econòmics anuals a través de convocatòries de subvencions del SOC destinades a implementar polítiques actives d’ocupació. Fins ara, l’execució d’aquests programes s’ha fet en part mitjançant contractes temporals per obra i servei, donat que aquests projectes extraordinaris estan vinculats a subvencions del SOC que es convoquen de forma anual.