Dilluns, 27 de març de 2023 - Edició 1705
La República

Barcelona activa l’alerta del Pla Bàsic d’Emergència Municipal per mal estat de la mar

ACN Barcelona – L’Ajuntament de Barcelona ha activat la fase d’alerta del Pla Bàsic d’Emergències Municipal per mal estat de la mar davant les previsions meteorològiques i l’increment de l’alçada […]

Agències 27/02/2023

ACN Barcelona – L’Ajuntament de Barcelona ha activat la fase d’alerta del Pla Bàsic d’Emergències Municipal per mal estat de la mar davant les previsions meteorològiques i l’increment de l’alçada de les onades. El pla s’activa perquè hi ha una probabilitat alta que les onades superin els 2,5 metres. Aquesta situació, informa l’Ajuntament, provoca que el litoral de la ciutat pateixi els efectes del mar i esdevingui un perill per a les persones o per destrosses en el mobiliari. Com a conseqüència d’aquesta activació i per prevenció, es recomana a la ciutadania que augmenti la precaució i eviti accedir a les platges. Així mateix es recorda la prohibició d’accedir als espigons i d’entrar a l’aigua mentre onegi la bandera vermella, hissada a totes les platges.

La Guàrdia Urbana de Barcelona s’ha desplegat a l’àmbit del litoral barceloní i barra el pas als espigons i les zones on trenquen les onades, per evitar riscs per a les persones.