Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

Barcelona acollirà el 2020 la fira d’educació superior més important d’Europa

ACN Barcelona.-Barcelona acollirà l’any vinent l’European Asociation for Internacional Education (EAIE), la fira d’educació superior més important d’Europa. Agafarà doncs, el relleu a Hèlsinki que aquest mateix dimarts inaugura el […]

Avatar
Agències 23/09/2019

ACN Barcelona.-Barcelona acollirà l’any vinent l’European Asociation for Internacional Education (EAIE), la fira d’educació superior més important d’Europa. Agafarà doncs, el relleu a Hèlsinki que aquest mateix dimarts inaugura el certamen amb la presència del secretari d’Universitats i Recerca, Francesc Xavier Grau que encapçala la delegació catalana amb representants de les dotze universitats catalanes, l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP) i el Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC). Grau té previst reunir-se amb representants del Ministeri d’Educació i Cultura per parlar d’internacionalització de l’educació superior, i de recerca i innovació. El nombre d’estudiants estrangers matriculats en graus a les universitats catalanes ha crescut d’un 5,4%, el curs 2014-15, al 7,1% el 2017-18.

La delegació catalana també assistirà a la trobada amb la comunitat catalana a Hèlsinki, organitzada per la delegada del Govern de la Generalitat de Catalunya als països nòrdics, Francesca Guardiola. Estan previstes, a més, reunions amb els responsables del Consell regional de Tampere per parlar d’estratègies d’innovació i educació superior i sobre l’Índex de Progrés Social (SPI) i amb la plataforma DEMOLA, impulsada per la Universitat de Tampere i l’empresa NOKIA.Durant quatre dies, doncs, el sistema universitari català estarà present a EIAE en un estand que, amb el reclam ”Welcome to Study in Catalonia”,, mostrarà l’oferta de graus, màsters i doctorats.