Dimarts, 29 de novembre de 2022 - Edició 1587
La República

Barcelona accepta implementar un codi únic urbà per senyalitzar zones pacificades i carrils ciclables

ACN Barcelona – El ple de Barcelona ha aprovat aquest divendres una proposta d’Esquerra que demana definir i implementar un codi únic urbà per senyalitzar les zones pacificades i els […]

Agències 25/11/2022

ACN Barcelona – El ple de Barcelona ha aprovat aquest divendres una proposta d’Esquerra que demana definir i implementar un codi únic urbà per senyalitzar les zones pacificades i els carrils ciclables. La proposta ha comptat amb el vot favorable de tots els grups -també els de govern- excepte Cs, que s’ha abstingut. El líder d’ERC, Ernest Maragall, ha argumentat que Barcelona ha perdut el “codi” i que amb l’urbanisme actual la ciutadania “no entén què se li demana, se li permet o se li prohibeix”. Per això, ha demanat acabar amb “la disparitat de criteris” mitjançant un codi únic i eliminar els punts negres dels carrils bici. La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Janet Sanz, ha expressat el vot a favor per “seguir treballant i buscant solucions compartides”.

Sanz ha destacat durant la seva intervenció que la xarxa ciclista a Barcelona s’incrementarà gairebé fins a 270 quilòmetres aquest 2023 i ha afirmat que es tracta d’un salt “exponencial”. També ha defensat la pacificació de 200 entorns escolars quan s’acabi el mandat.

La resta de grups municipals han mostrat entesa amb Esquerra i han carregat contra com s’estan executant algunes mesures urbanístiques i de pacificació. Entre les crítiques que s’han sentit hi ha la “mala planificació” d’alguns carrils bici i el “caos” que s’ha generat.