Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

Banyoles imposa una multa de 1.800 euros a un veí per abocar residus voluminosos al carrer

ACN Banyoles.-L’Ajuntament de Banyoles ha sancionat un veí per abocar residus voluminosos al carrer. El veí sancionat ha hagut d’abonar una multa de 1.800 euros. La Policia Local de Banyoles […]

Avatar
Agències 26/07/2021

ACN Banyoles.-L’Ajuntament de Banyoles ha sancionat un veí per abocar residus voluminosos al carrer. El veí sancionat ha hagut d’abonar una multa de 1.800 euros. La Policia Local de Banyoles va obrir un expedient sancionador el 28 d’octubre passat, quan van descobrir que havien llançat mobles, roba i objectes fora dels contenidors situats a l’aparcament Can Castañer. La investigació policial va permetre descobrir que els residus procedien de les tasques de neteja d’una casa propera. D’acord amb l’ordenança reguladora de la recollida, transport i gestió de residus del Pla de l’Estany, l’expedient es va obrir per abandonar deixalles a la via pública.

Finalment, i una vegada reconeguts voluntàriament els fets, el veí sancionat ha hagut de pagar una multa de 1.803,04 euros.En un comunicat, el regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Banyoles, Albert Tubert, ha recordat que cal abocar correctament els residus als contenidors i a les àrees d’aportació de residus i ha afegit que els mobles, electrodomèstics i objectes voluminosos no es poden dipositar als contenidors d’escombraries ni al carrer i cal portar-los a la deixalleria comarcal de Puigpalter. En aquest sentit, l’ajuntament recorda que hi ha un servei gratuït de recollida de residus voluminosos per aquells veïns que no puguin desplaçar-se a la deixalleria. El servei s’ofereix els dilluns, dimecres i divendres. Per concertar la recollida gratuïta d’objectes voluminosos, cal trucar prèviament al telèfon d’atenció a l’usuari de la deixalleria al 972 58 18 58 i concertar dia, hora i lloc. El dia abans, a partir de les 6 de la tarda, els objectes voluminosos acordats s’han de deixar a l’àrea d’aportació perquè es pugui fer la recollida. L’horari de la deixalleria és de dilluns a dissabte de les nou del matí a les se de la tarda.