Divendres, 6 d'agost de 2021 - Edició 1107
La República

Banyoles arriba a la meitat del mandat amb l’aprovació del POUM i més de 170.000 euros en ajudes de la covid-19

ACN Banyoles.-El govern local de Banyoles ha fet balanç dels dos primers ants de mandat que han servit per aprovar de forma definitiva el nou POUM del municipi i s’han […]

Avatar
Agències 28/06/2021

ACN Banyoles.-El govern local de Banyoles ha fet balanç dels dos primers ants de mandat que han servit per aprovar de forma definitiva el nou POUM del municipi i s’han destinat més de 170.000 euros en ajudes a establiments a causa de la covid-19. L’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, ha recordat que la pandèmia ha obligat a “canviar totes les previsions” que tenia l’equip de govern. Tot i així, en aquesta primera meitat del mandat s’ha aconseguit desencallar el projecte de reforma del Museu Arqueològic, la compta de l’edifici de Can Tarradas, o la reforma del barri Barral, entre d’altres. Noguer confia que en els propers dos anys la pandèmia els permeti “acabar d’impulsar” les inversions pendents.

La majoria de prediccions i projectes fetes per l’actual equip de govern de l’Ajuntament de Banyoles han quedat trastocades per la pandèmia. L’arribada de la crisi sanitària ha obligat a revisar i reordenar totes les inversions i prioritats del consistori. L’alcalde, Miquel Noguer, ha defensat la gestió de l’equip de govern local al capdavant del consistori en aquesta primera meitat, recordant que s’han desencallat diversos projectes al mateix temps que es treballava amb els sectors més afectats per la covid-19.D’aquesta manera, l’alcalde ha detallat que l’Ajuntament ja ha destinat més de 170.000 euros en ajudar als establiments que han patit qualsevol tipus de tancament des de l’inici de la pandèmia.Tot i així, a finals del 2020 l’Ajuntament va aprovar definitivament la reforma del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), un dels projectes més significatius del govern local. Miquel Noguer també ha recordat que en aquesta primera meitat del mandat s’ha aprofitat per aprovar el projecte de reforma del Museu Arqueològic, les obres de reforma del barri del Barral o la rehabilitació de la plaça dels pisos de ‘la Caixa’.Actualment s’estan executant les obres de sanejament del carrer de la Llibertat i també s’han desencallat les obres de millora del tercer tram del rec Major. Per altra banda, s’ha desplegat la fibra òptica al municipi i també s’ha aprovat un pla de dinamització comercial.L’Ajuntament també ha comprat l’edifici de Can Tarradas i actualment ja hi ha una primera exposició oberta al públic i a principis d’aquest 2021 s’ha recuperat una programació estable de cinema a la capital del Pla de l’Estany.Miquel Noguer ha remarcat que el 2020 ha estat un “any complex” a causa de la pandèmia i per això ha garantit que el govern local ha fet “un esforç” per atendre a la ciutadania al mateix temps que s’han mantingut les inversions i tasques de manteniment previstes. L’alcalde, a més, s’ha mostrat confiant en què en la segona meitat del mandat es pugui “anar recuperant la normalitat en tots els àmbits” i així desencallar els projectes que han estat treballant des de l’Ajuntament.