Diumenge, 27 de setembre de 2020 - Edició 794
La República

Bandera vermella a la platja de la Pineda de Castelldefels per un vessament d’aigües residuals

ACN Castelldefels.-La bandera vermella oneja a la platja de la Pineda de Castelldefels des d’aquest dimecres per un vessament d’aigües residuals causat per un trencament al tub d’impulsió del col·lector […]

Avatar
Agències 17/09/2020

ACN Castelldefels.-La bandera vermella oneja a la platja de la Pineda de Castelldefels des d’aquest dimecres per un vessament d’aigües residuals causat per un trencament al tub d’impulsió del col·lector d’aigües residuals del municipi. Tot i que el punt sensible de l’afectació és la zona de la plaça de les Palmeres, la prohibició al bany s’ha fet extensible a tot l’arenal de la Pineda. El trencament es va localitzar la matinada del 16 de setembre i segons el consistori va quedar reparat la nit de dimecres. La Plataforma Salvem l’Olla del Rei denuncia que els vessaments d’aigües residuals són massa freqüents al municipi posant en risc la salut i el medi ambient i reclamen una solució definitiva per al col·lector.

El punt concret del trencament es va localitzar la matinada del dia 16 a les 5.30 hores al tub original de la canonada, situat molt a prop del tram substituït el novembre passat. Segons l’AMB, aquest tram es va inspeccionar en el seu moment i no es trobava en l’actual estat de degradació que ha provocat la trencada.Per tal d’evitar que les aigües arribessin a la sortida de la plaça de les Palmeres, des del migdia del 16 de setembre es va disposar de camions cisterna per retirar les aigües residuals i minimitzar al màxim l’afectació. L’AMB va fer públic el passat 5 d’agost que l’any vinent començaran les obres del nou col·lector que substituirà l’actual col·lector interceptor de Castelldefels, que condueix les aigües residuals del municipi cap a l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) de Gavà-Viladecans i que es troba estructuralment malmès com a conseqüència de nombrosos anys de servei.

Relacionats