Divendres, 22 d'octubre de 2021 - Edició 1184
La República

Balfegó i el centre tecnològic basc ATZI impulsaran projectes conjunts d’innovació en l’aqüicultura de la tonyina roja

ACN L’Ametlla de Mar.-El centre tecnològic basc AZTI, expert en la cadena de valor de la mar i l’alimentació, i el grup tonyinaire Balfegó de l’Ametlla de Mar (Baix Ebre) […]

Avatar
Agències 14/10/2021

ACN L’Ametlla de Mar.-El centre tecnològic basc AZTI, expert en la cadena de valor de la mar i l’alimentació, i el grup tonyinaire Balfegó de l’Ametlla de Mar (Baix Ebre) han signat un conveni de col·laboració per treballar projectes conjunts “en la investigació, desenvolupament i valorització” de nous productes lligats a l’aqüicultura de la tonyina roja. Les dues organitzacions compartiran recursos humans, tecnologies, instrumental científic i infraestructures tècniques. Un dels objectius és “aprofundir en la sostenibilitat i digitalització dels processos productius” de l’espècie També es preveu desenvolupar nous productes comercials i investigar sobre com aplicar la intel·ligència artificial en els àmbits de la pesca i de l’aqüicultura de la tonyina roja.

Balfegó i AZTI, referent mundial en la investigació de túnids, posaran en marxa una unitat d’R+D+I per definir un pla d’innovació per als pròxims mesos.