Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

Balcells veu “intolerables” les declaracions d’una infermera sobre el C1 de català i anuncia que obren un expedient

ACN Barcelona – El conseller de Salut, Manel Balcells, ha anunciat que obren un expedient arran del vídeo en què una infermera de l’Hospital Vall d’Hebron critica l’exigència de tenir […]

Agències 02/03/2023

ACN Barcelona – El conseller de Salut, Manel Balcells, ha anunciat que obren un expedient arran del vídeo en què una infermera de l’Hospital Vall d’Hebron critica l’exigència de tenir el C1 de català. En un fil al seu compte de Twitter, el conseller afirma que declaracions com les del vídeo són “intolerables en una servidora pública” i assegura que des de l’hospital i el departament arribaran “fins al fons de la qüestió”. Balcells afirma que el sistema sanitari ha de garantir l’atenció en la llengua catalana i assegura que treballen “cada dia” en aquest sentit. També indica que el sistema sanitari ofereix formació gratuïta en català als professionals i recorda que “comprendre el pacient és clau per a la seva seguretat”.

Balcells destaca que els professionals sanitaris vinguts d’arreu que “tenen interès i es formen per aprendre, conèixer i parlar el català” són “la majoria”. “L’objectiu final és sempre el benestar del ciutadà i garantir els drets dels pacients”, rebla el titular de Salut a Twitter.

Per la seva banda, Vall d’Hebron ja ha informat que investigarà aquest vídeo en què apareixen tres infermeres i avisa que no pot tolerar aquestes gravacions a les instal·lacions, en horari laboral i amb l’uniforme.