Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

Balcells garanteix “l’atenció clínica i assistencial” de tota la ciutadania després del ciberatac a l’Hospital Clínic

ACN Barcelona – El conseller de Salut, Manel Balcells, ha garantit “l’atenció clínica i assistencial” de tots els ciutadans de Barcelona i de la resta de Catalunya, després del ciberatac […]

Agències 06/03/2023

ACN Barcelona – El conseller de Salut, Manel Balcells, ha garantit “l’atenció clínica i assistencial” de tots els ciutadans de Barcelona i de la resta de Catalunya, després del ciberatac a l’Hospital Clínic. Ho ha dit en una roda de premsa en què ha assegurat que cap ciutadà “ha de patir” perquè “tothom qui necessiti un tractament el tindrà”. Així mateix, ha afirmat que aquest missatge de tranquil·litat és extensiu a la resta de proves diagnòstiques o analítiques. “Si hi ha una necessitat de rebre una sessió de quimioteràpia, aquesta es farà”, ha insistit el conseller. Ha afegit que s’han pogut derivar tots els casos més urgents perquè la resposta del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) i de la resta de centres sanitaris de Barcelona ha estat “exemplar”.

Manel Balcells ha llançat un missatge de tranquil·litat a la població i ha dit que tot i que comprèn el “neguit” no cal “patir”. El conseller ha assegurat que la prioritat del departament és garantir l’activitat assistencial i ha assenyalat que “tot el que no es pugui fer de forma immediata des de l’Hospital Clínic es deriva a altres centres”. Ha apuntat que en les darreres hores s’ha anat repartint l’atenció dels malalts urgents a altres hospitals i ha dit que “així seguirà fent-se fins que l’Hospital Clínic no torni a estar al 100%”.

Així mateix, ha remarcat que els pacients estan sent atesos i tractats degudament, ja que aquest diumenge mateix es van poder “rescatar en paper” els plans de tractament. “Tendirem que l’afectació clínica sigui zero”, ha dit el conseller. 

A preguntes dels periodistes, Balcells ha explicat que l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya dona total cobertura a tots els centres sanitaris i ha assenyalat que es compleixen de forma estricta tots els mecanismes i protocols de prevenció.