Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

Baixen les reticències a la vacunació contra la covid i gairebé el 60% dels espanyols està disposat a immunitzar-se

ACN Madrid.-Prop de sis de cada deu espanyols estan completament segurs de voler vacunar-se contra la covid-19 quan hi tinguin accés, segons la darrera enquesta sobre vacunes feta per la […]

Avatar
Agències 26/01/2021

ACN Madrid.-Prop de sis de cada deu espanyols estan completament segurs de voler vacunar-se contra la covid-19 quan hi tinguin accés, segons la darrera enquesta sobre vacunes feta per la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT). L’enquesta es va fer entre el 4 i el 22 de gener. Els resultats mostren un canvi de tendència en comparació amb els obtinguts entre l’estiu i la tardor del 2020. Així, al juliol els que estaven segurs de voler posar-se el vaccí eren el 32,20% dels que van respondre una enquesta telefònica i a l’octubre el 20,20%. Pel que fa als que no se la posarien, representaven el 6,60% al juliol en l’enquesta telefònica, el 32,46% en una amb la mateixa pregunta feta a l’octubre i són el 8,7% en la darrera onada.

Els autors de l’estudi afirmen que les causes d’aquesta millora en les actituds en la vacunació s’expliquen per l’aprovació per part de l’Agència Europea del Medicament de les primeres vacunes, l’inici de la campanya d’immunització i la irrupció de la tercera onada i la nova variant del virus. Sobre això últim, expliquen que ha augmentat la percepció de risc de la malaltia, així com les conseqüències socials i econòmiques de la pandèmia. La FECYT, depenent del Ministeri de Ciència, ha esperat que a mesura que avancin els mesos continuï baixant la reticència a la vacunació.