Dimarts, 7 de febrer de 2023 - Edició 1657
La República

Baixa un 70% el nombre de motos mal aparcades al barri barceloní de Gràcia

ACN Barcelona – El nombre de motos mal aparcades al barri barceloní de la Vila de Gràcia ha baixat un 70%, segons l’Ajuntament. La xifra és resultat de la campanya […]

Agències 01/12/2022

ACN Barcelona – El nombre de motos mal aparcades al barri barceloní de la Vila de Gràcia ha baixat un 70%, segons l’Ajuntament. La xifra és resultat de la campanya feta a la zona des del 2020 per evitar que aquests vehicles facin un ús incorrecte de la vorera i estacionin a la calçada. El consistori subratlla que s’ha treballat en diferents àmbits. A cada zona hi ha hagut una fase d’informadors, una segona fase d’avisos de la Guàrdia Urbana i una tercera fase de sancions i, posteriorment, una fase de manteniment del compliment de la normativa. En paral·lel s’ha fet un reforç de la senyalització vertical, s’han creat 116 places de moto a la calçada i s’han intensificat les ofertes d’estacionament per a motos als aparcaments públics.

La iniciativa s’emmarca en la voluntat de l’Ajuntament de Barcelona de fomentar una mobilitat més segura i sostenible, potenciant els desplaçaments a peu i en transport públic. Així, l’equip de govern posa el vianant al centre de les seves polítiques de mobilitat i es marca com a objectiu recuperar voreres per als desplaçaments a peu.

Des del 2020 les queixes ciutadanes per motos mal aparcades en aquest barri s’han reduït pràcticament a la meitat, afirma la mateixa font.