Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

Badalona vol evitar la instal·lació de noves cases d’apostes

ACN Badalona.-L’Ajuntament de Badalona ha aprovat una moció amb el suport de tots els partits polítics per evitar que s’instal·lin a la ciutat noves cases d’apostes. El moviment arriba després […]

Avatar
Agències 27/04/2021

ACN Badalona.-L’Ajuntament de Badalona ha aprovat una moció amb el suport de tots els partits polítics per evitar que s’instal·lin a la ciutat noves cases d’apostes. El moviment arriba després que una empresa hagi aconseguit llicència per obrir al barri de Llefià. L’alcalde, Xavier Garcia Albiol, s’ha compromès a estudiar la possibilitat d’aprovar una moratòria per poder regular urbanísticament aquest tipus de negocis, però avisa que el consistori “no té cap possibilitat” d’aturar el bingo de Llefià perquè ja té llicència. L’oposició carrega contra el govern del PP, que es justifica apuntant al Govern: “Les llicències les dona la Generalitat”.

En aquest sentit, Albiol també ha avisat que si tira endavant la moratòria “s’ha de fer be” per evitar que les empreses del sector puguin portar-la als jutjats. També el tinent d’alcalde de Territori, Daniel Gràcia, mostra “predisposició” per tramitar una suspensió de llicències però no ha entrat a concretar quines seran les següents passes.La moció s’ha votat a iniciativa dels veïns el barri, que demanen regular de manera restrictiva els requisits necessaris per a l’obtenció de llicències de cases d’apostes, que s’estableixin protocols per evitar l’accés de menors, que es prohibeixi la publicitat de cases d’apostes i joc online a la ciutat, i que les administracions supramunicipals actualitzin la Llei del joc.L’oposició culpa el PPEl regidor de Guanyem Toni Flores exigeix al govern d’Albiol que “compleixi” el contingut de la moció presentada pels veïns per poder “posar ordre” en el model d’oci a la ciutat: “Hem de defensar un oci sa”. En aquest sentit, Flores avisa de les “seqüeles” que pot generar un centre d’aquestes característiques al barri.Els socialistes asseguren que la ciutat no necessita aquest tipus de negoci. La regidora Andrea Zapata explica que el bingo pot generar problemàtiques de seguretat, soroll i ludopatia i critica que socialment s’hagin “normalitzat” les apostes. Per al PSC l’obertura d’aquest bingo podria ser un perillós precedent per a altres locals d’aquest tipus.També la regidora dels comuns Rosa Trenado demana al govern municipal del PP que sigui “taxatiu” i es comprometi a impulsar una nova ordenança que intenti paralitzar l’obertura del bingo i faci que en el futur no se’n pugui instal·lar cap altre. Des d’ERC, Anna Lara, defineix el bingo com “una bomba” per a un barri ple de desigualtat i que pot generar nous problemes.El portaveu de JxCat al consistori, David Torrents, demana a Albiol que actuï de la mateixa manera que ho va fer amb els centres de culte: “Va prohibir-ho perquè no volia mesquites i ara demanem el mateix”, ha etzibat. Torrents assegura que l’Ajuntament te eines, via ordenança, per “dificultar” la instal·lació d’aquest tipus d’espais.