Dijous, 21 de gener de 2021 - Edició 910
La República

Badalona posa el focus policial i social en dotze blocs de Sant Roc on un 65% dels pisos tenen la llum punxada

ACN Badalona.-L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, s’ha reunit amb la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra per fer front a la problemàtica que viu el barri de Sant Roc […]

Avatar
Agències 13/01/2021

ACN Badalona.-L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, s’ha reunit amb la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra per fer front a la problemàtica que viu el barri de Sant Roc en relació als talls de llum. I és que la causa principal de les incidències són les sobrecàrregues per les incomptables connexions fraudulentes a la xarxa. L’Ajuntament calcula que a dotze blocs del carrer Alfons XII hi ha un 65% dels habitatges amb la llum punxada. En alguns casos, a més, l’excés de consum ve donat per l’existència de plantacions de marihuana. Albiol demana posar el focus policial en aquest punt del barri alhora que es compromet a impulsar mesures socials de la mà d’Endesa per regularitzar la situació dels veïns que punxen la llum per manca de recursos.

Albiol lamenta la “impunitat” que existeix davant les connexions fraudulentes a la xarxa i adverteix del risc que això suposa per als propis veïns, així com per al conjunt de la comunitat. En aquest sentit, l’alcalde ha recordat l’incendi del dia de Reis de 2019, també a Sant Roc, on van morir dues persones.”Aquesta situació és d’un gran perill i pot provocar una desgràcia”, apunta l’alcalde, que ha anunciat que a banda del treball policial i el treball tècnic per part d’Endesa, l’Ajuntament té total “predisposició” a col·laborar per intentar “regularitzar” la situació dels veïns que tenen la llum punxada per falta de recursos.Segons Albiol, n’hi ha que voldrien estar dins la llei per poder comptar amb una instal·lació en condicions que no suposi una amenaça per a la seguretat dels veïns. L’Ajuntament treballarà de la mà d’Endesa en aquesta línia, alhora que demana a la companyia la revisió de l’estat del conjunt de la xarxa.A nivell policial, l’alcalde també demana als cossos de seguretat posar el focus en aquesta zona del barri on, assegura, hi ha plantacions de marihuana que són les que provoquen les continues sobrecàrregues a la zona. Albiol ha valorat “positivament” la reunió amb Mossos i Guàrdia Urbana i espera que aviat puguin haver resultats.

Relacionats