Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

Badalona oficialitza la renúncia de Pastor en un ple telemàtic sense participació de l’exalcalde

ACN Badalona.-L’Ajuntament de Badalona ha fet oficial al ple municipal la renúncia del ja exalcalde Àlex Pastor, que va dimitir després de ser enxampat conduint begut i haver intentat agredir […]

Avatar
Agències 02/05/2020

ACN Badalona.-L’Ajuntament de Badalona ha fet oficial al ple municipal la renúncia del ja exalcalde Àlex Pastor, que va dimitir després de ser enxampat conduint begut i haver intentat agredir els agents que el van detenir. La renúncia s’ha comunicat en un ple telemàtic –el primer de la història de la ciutat– que no ha comptat ja amb la participació de Pastor ni amb les intervencions dels grups municipals. El nom del futur alcalde es decidirà, com a màxim, d’aquí a deu dies, el 12 de maig. Xavier Garcia Albiol (PP), Dolors Sabater (Guanyem) i Rubén Guijarro (PSC) aspiren a rellevar Pastor i si els partits d’esquerres no arriben a un acord en els pròxims dies, Albiol serà nomenat alcalde com a cap de llista més votat a les darreres eleccions.

De fet, el cap de files del PP veu més a prop la recuperació de l’alcaldia i que la renúncia de Pastor hagi suposat “el final d’una etapa bastant grisa” a l’Ajuntament. “Desitjo i espero que tots els partits actuïn amb responsabilitat”, afirma Albiol, alhora que evita el triomfalisme per si a darrera hora sorgís una nova “carambola”. “Les coses a Badalona són imprevisibles i fins cinc minuts abans del ple pot passar qualsevol cosa”, recorda Albiol en al·lusió al ple del passat mes de juny que va donar l’alcaldia in extremis al PSC. “El que passi el dia 12 no depèn de mi, però no contemplem cap altre escenari que no sigui presentar la meva candidatura”, assegura.Amb tot, la situació de bloqueig entre els partits d’esquerres es fa més evident a mesura que passen els dies. Després de ple de renúncia de Pastor, els grups han comparegut per informar de l’última hora de les negociacions i de moment les posicions del PSC i de Guanyem continuen allunyades.El candidat del PSC, Rubén Guijarro, insisteix en la necessitat que siguin els socialistes qui continuïn liderant el govern municipal. “Creiem que el projecte que tenim per a la ciutat està del tot vigent”, assegura. Sobre la detenció i dimissió de Pastor, Guijarro recorda que es tracta de fets “atribuïbles a l’esfera personal i privada” i que en cap cas es posa en dubte la gestió.En aquest sentit, els socialistes han rebut el suport de l’alcaldessa accidental i líder dels comuns, Aïda Llauradó, que ha defensat la “continuïtat” del projecte polític d’esquerres. “Si ens trobem aquí és per un problema personal”, afirma. “Volem que el projecte continuï i sigui enriquit per altres forces polítiques”, afegeix Llauradó.Tot i això, els socialistes, lluny d’enfortir ponts amb els comuns han assegurat que en cas de bloqueig no pensen retirar la candidatura de Guijarro en favor de Llauradó com a possible candidata de consens, si rebés l’aval de Guanyem: “No té el lideratge que la ciutat necessita ni és l’adient per a la situació actual”, ha etzibat Guijarro sobre la seva companya de govern.Per la seva banda, Dolors Sabater es manté forta en la seva postura i descarta donar suport a un alcalde socialista en la nova investidura que es planteja per d’aquí a deu dies: “El PSC ha de decidir si posa el govern en mans del PP o en mans d’una força de progrés”. Sabater avisa que no es repetirà l’escenari del juny i no hi haurà un pas enrere en les seves pretensions.”No podem tornar a fiar l’alcaldia i el govern a un projecte feble”, assegura Sabater. L’exalcaldessa demana fer un “reset” a l’Ajuntament i canviar el govern de dalt a baix, lluny també de la proposta d’Aïda Llauradó d’enfortir el projecte actual que lideren el PSC i els comuns.