Dimecres, 5 d'octubre de 2022 - Edició 1532
La República

Badalona invertirà 1,5 MEUR per reconstruir el Pont del Petroli i preveu reinaugurar-lo el 2022

ACN Badalona.-L’Ajuntament de Badalona ha iniciat els tràmits per a la reconstrucció del Pont del Petroli, que preveu reinaugurar l’estiu de l’any 2022. La infraestructura va quedar partida per la […]

Agències 10/11/2020

ACN Badalona.-L’Ajuntament de Badalona ha iniciat els tràmits per a la reconstrucció del Pont del Petroli, que preveu reinaugurar l’estiu de l’any 2022. La infraestructura va quedar partida per la meitat durant el temporal Gloria i l’estructura va quedar molt malmesa, motiu pel qual es va haver de tancar també el tram del pont que va quedar dempeus. El consistori planteja una solució definitiva que permeti recuperar el pont tal com se’l coneixia abans de la borrasca i el primer pas serà encarregar a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) un estudi d’onatge que determini com ha de ser el projecte constructiu. L’objectiu és que el nou Pont del Petroli resisteixi temporals superiors al Gloria. La inversió prevista és de més d’1,5 MEUR.

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, preveu terminis molt ajustats per fer realitat la reconstrucció del Pont del Petroli en el calendari desitjat. L’estudi de la UPC es preveu que s’allargui entre tres i quatre mesos i en paral·lel es vol avançar ja en la redacció del projecte de reconstrucció per licitar-lo durant el primer trimestre de 2021.Aquests treballs previs sumen uns 70.000 euros –42.000 euros de l’estudi i 30.000 euros de la redacció del projecte– i haurien d’estar enllestits abans del pròxim estiu. Tant l’Estat com la Generalitat hauran d’avalar el projecte, ja que el gruix de l’obra es fa al mar i supera la competència municipal. Superat aquest tràmit, el projecte es voldria licitar a mitjans de 2021.Les obres preveuen una durada d’entre nou i dotze mesos, amb el que es compliria el desig d’Albiol de poder reinaugurar el Pont del Petroli l’estiu de 2022. “Volem recuperar-lo com el coneixíem i en les millors condicions de seguretat”, assegura l’alcalde. En aquest sentit, bona part de l’obra serà submarina per reforçar l’estructura.A més del criteri de la seguretat, però, es vol aprofitar l’obra per donar un nou “toc d’excel·lència” a la infraestructura i s’inclourà il·luminació nocturna perquè el Pont del Petroli “llueixi igual de nit que de dia”. El cost total supera els 1,5 MEUR i l’Ajuntament vol accedir a diferents vies de finançament de l’Estat i la Generalitat.