Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023
Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023

Bachelet agraeix a Aragonès el Premi Joan Alsina de Drets Humans: “És un honor magnífic. Moltes gràcies”

|

- Publicitat -

ACN Santiago de Xile – El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha entregat a l’expresidenta de Xile Michelle Bachelet el XX Premi Joan Alsina de Drets Humans, atorgat per Casa Amèrica Catalunya, en reconeixement a la seva la llarga i prolífica trajectòria per la concòrdia i el diàleg i en defensa dels drets humans. En un acte al Museu de Memòria, a Santiago de Xile aquest dilluns a la tarda (hora catalana), Bachelet ha agraït el guardó: “És un honor magnífic. Moltes gràcies”. Al seu torn, Aragonès ha destacat la “unió” de la memòria compartida entre Catalunya i Xile. A l’acte també hi eren el secretari d’Acció Exterior del Govern, Miquel Royo i Vidal, i el delegat del Govern al Con Sud, Josep Vives.

<strong>26.000 quilòmetres</strong>

Publicitat

Aragonès ha tancat avui la gira per Amèrica Llatina, on durant nou dies ha visitat Colòmbia, Uruguai, Argentina i Xile. En total, el president, el seu equip -i la premsa que l’ha acompanyat- ha recorregut 26.231 quilòmetres durant el viatge, visitant les quatre capitals (Bogotà, Montevideo, Buenos Aires i Santiago de Xile), a banda d’altres poblacions del territori com Villavicencio (Colòmbia) i La Plata (Argentina).

<strong>7 reunions amb governs nacionals</strong>

El president s’ha reunit amb els governs nacionals de cada país, així com amb expresidents, governs regionals i locals, i representants legislatius, a banda de trobades de l’àmbit econòmic, de la cultura, els drets humans, la memòria i la pau, i d’entrevistes a diversos mitjans de comunicació.

A Colòmbia, Uruguai i Argentina el president ha estat acompanyat de la consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret, que també ha tingut agenda de reunions i d’entrevistes pròpia.

<strong>Aturada a Madrid</strong>

Aragonès, Serret i el candidat d’ERC a Barcelona, Ernest Maragall, seran dimarts a Madrid per trobar-se amb la delegació d’eurodiputats i eurodiputades que investiga l’ús del programa espia de vigilància Pegasus i altres programes equivalents. El president viatja avui a la tarda (hora catalana) de Santiago de Xile a Madrid, on es quedarà per a aquesta missió del Parlament Europeu.

Tots tres hi assistiran en qualitat de “víctimes d’espionatge” per explicar el seu cas als nou europarlamentaris, encapçalats pel president de la comissió d’investigació, Jeroen Lenaers. La reunió se celebrarà a les 9 hores del matí a la seu de l’Oficina del Parlament Europeu a Madrid. Aragonès atendrà els mitjans just abans de l’inici de la reunió, i Serret ho farà a la sortida.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió