Divendres, 7 d'octubre de 2022 - Edició 1534
La República

Ayuso es pregunta si el rei firmarà els indults als presos independentistes: “El faran còmplice?”

ACN Madrid.-La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha reivindicat la unitat d’Espanya, la sobirania del poble, la Constitució i el paper del rei, que es pregunta […]

Agències 13/06/2021

ACN Madrid.-La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha reivindicat la unitat d’Espanya, la sobirania del poble, la Constitució i el paper del rei, que es pregunta quin paper tindrà. “Què farà el rei d’Espanya a partir d’ara? Firmarà els indults? El faran còmplice d’això?”, s’ha preguntat. Entre crits de ‘presidenta’, Ayuso ha justificat la seva presència a la concentració contra els indults a la plaça de Colón de Madrid “no en contra de res” sinó a favor d’Espanya i ha posat en valor “no la foto de la Colón, sinó la de la dignitat”. Per la presidenta de la Comunitat de Madrid, Sánchez roba la sobirania al poble, passant de ser un “simple inspector a ser còmplice”.

Segons Ayuso, es busca trossejar de manera “unilateral i il·legal” una part d’Espanya i pregunta al cap de l’executiu quin és el següent pas: “Què més fareu? La via escocesa? La independència? Quin és el pla següent per mantenir-se a la Moncloa?”.Finalment José Luís Martínez-Almeida, alcalde de Madrid, ha reclamat els valors que han fet grans Espanya, com la Constitució, i demana a Sánchez prendre nota d’un acte de “dignitat, justícia i valors constitucionals”. Per Martínez-Almeida, el cap de l’executiu espanyol els indultarà però els espanyols “no l’indultaran a ell”.