Dimecres, 28 de setembre de 2022 - Edició 1525
La República

Ayuso diu que el seu germà va cobrar 55.850 euros pel contracte de les mascaretes

ACN Madrid – La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha fet públic un comunicat on assegura que el seu germà, Tomás, va cobrar 55.850 euros més […]

Agències 18/02/2022

ACN Madrid – La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha fet públic un comunicat on assegura que el seu germà, Tomás, va cobrar 55.850 euros més IVA fruit de les “gestions” per portar mascaretes de Xina i el seu trasllat a Madrid per a l’empresa Priviet Sportive, que havia obtingut un contracte per 1,5 milions d’euros de la Comunitat de Madrid. Ayuso assegura que no es tracta d’una “comissió” per obtenir el contracte de l’administració, sinó una “contraprestació per la seva feina”, i que “mai va influir per a la compra a aquesta empresa”.

La presidenta de la Comunitat de Madrid rebaixa d’aquesta manera la xifra de 286.000 euros que la direcció del PP atribueix a la comissió que va cobrar el seu germà.

Assegura que “mai va influir per a la compra de mascaretes a aquesta empresa” i que va tenir coneixement del contracte quan la va informar el president del PP, Pablo Casado, “i no abans”.

Ayuso diu al comunicat que li sembla “denigrant haver d’aclarir les relacions comercials” del seu germà amb una empresa “per sospites basades en informacions que ningú explica d’on surten”, però com que està en dubte la seva honorabilitat “em veig obligada a informar”.

Sosté que en el moment en què la Comunitat de Madrid va comprar les mascaretes a un preu de sis euros per unitat, havia fet altres transaccions amb altres empreses per preus que van del 10,5 euros als 5,3 euros per unitat.

“Espero que amb aquesta explicació ningú dubti de la meva honorabilitat ni de la meva exemplaritat”, sosté.