Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

Avís preventiu per episodi de contaminació atmosfèrica a l’àrea metropolitana de Barcelona per la pols africana

ACN Barcelona.-L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha posat en fase d’avís preventiu per PM10 el protocol d’actuació per episodis ambientals d’elevada contaminació atmosfèrica, a causa de la intrusió de pols […]

Avatar
Agències 12/08/2021

ACN Barcelona.-L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha posat en fase d’avís preventiu per PM10 el protocol d’actuació per episodis ambientals d’elevada contaminació atmosfèrica, a causa de la intrusió de pols africana. La fase d’avís preventiu es posa en marxa quan en dues estacions o més de la xarxa de vigilància a l’àrea metropolitana se supera el valor de mitjana de 50 micrograms per metres cúbic diaris de PM10 i la previsió a 24 hores no indica una millora en els nivells. En aquest cas, els nivells se superen en set estacions de la xarxa. Davant d’això, l’AMB ha notificat la situació als ajuntaments i els ha recordat les mesures aprovades en el protocol.

Entre aquestes, limitar les actuacions en obres públiques que generin pols, reduir el transport de mercaderies, reduir les emissions en l’àmbit de la indústria i apostar pel transport públic en detriment del vehicle privat, entre d’altres.