Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Avalis de Catalunya creix un 121% fins al tercer trimestre de l’any

ACN Barcelona.-Avalis de Catalunya ha tancat el tercer trimestre de l’any amb una formalització de garanties a favor d’autònoms i petites i mitjanes empreses per valor de 235 milions d’euros, […]

Avatar
Agències 19/10/2020

ACN Barcelona.-Avalis de Catalunya ha tancat el tercer trimestre de l’any amb una formalització de garanties a favor d’autònoms i petites i mitjanes empreses per valor de 235 milions d’euros, xifra que representa un increment del 121% respecte al mateix període de l’any anterior i un 43% més d’operacions, fins a les 1.814. Aquesta activitat ha suposat que al tancament de setembre el risc viu hagi superat els 500 milions d’euros, fins als 517 MEUR. En un comunicat, Avalis ha detallat que el creixement és fruit de la línia extraordinària de liquiditat de 300 milions d’euros impulsada per la Generalitat el passat 1 d’abril arran de la crisi generada per la covi-19. En aquest apartat, s’han formalitzat 962 operacions per import de 168 MEUR.

Els préstecs de liquiditat que Avalis garanteix al 100% en aquesta línia davant d’entitats financeres i l’ICF amb imports que van entre els 50.000 euros i el milió d’euros amb un termini de cinc anys amb possibilitat de carència d’un any. La línia ‘allargarà fins al pròxim 31 de desembre per atendre la segona onada de necessitats financeres d’autònoms i pimes.En els darrers nou mesos, les operacions avalades per l’entitat han permès que més de 306 MEUR de finançament induït arribin a pimes i autònoms, ja que part de les operacions són a risc compartit amb les entitats financeres.