Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Avalis atorga 46,5 milions d’euros d’avals els primers tres mesos del 2022, un 37% més que fa un any

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – Avalis ha tancat el primer trimestre de l’any amb la formalització garanties per valor de 46,5 milions d’euros. Aquests recursos s’han dirigit a 361 operacions que han avalat 275 clients. La xifra de tancament dels primers tres mesos de l’any suposa un increment del 37,4% respecte el mateix període del 2022. Les operacions d’inversió han estat les que han registrat un creixement més important, en concret d’un 108%, amb un import total garantit de 21,8 milions d’euros. El motiu del predomini d’aquestes operacions continua sent l’impuls del programa europeu de fons Next Generation, que facilita un cost financer molt reduït als projectes de creixement i l’emprenedoria industrial, amb una subvenció del 2,5%.

El conseller delegat d’Avalis, Josep Lores, ha destacat la “importància” que aquests fons ofereixin una reducció important dels costos financers de les inversions industrials, “ja que permeten impulsar el creixement, la innovació i la sostenibilitat d’aquestes empreses”.  

Publicitat

Del total de les operacions d’inversió formalitzades aquest trimestre, el 43% corresponen a la indústria manufacturera, seguides de les empreses de comerç; d’hostaleria; d’activitats administratives i serveis auxiliars, i d’activitats professionals, científiques i tècniques, que representen més del 8% respectivament.

Avalis de Catalunya també ha registrat un creixement en el nombre d’avals tècnics, que han suposat un 73% més en relació al 2022, i dels avals de circulant, que s’han incrementat en un 4%. L’import mitjà de la garantia s’ha situat en els 128.589 euros, un 47,5% més que en el mateix període de l’any anterior.

Durant aquests primers tres mesos de 2023, les operacions avalades per l’entitat han permès que més de 75 milions de finançament arribin a pimes i autònoms, ja que part de les operacions són a risc compartit amb les entitats financeres.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió