Edició 1780

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 10 de juny del 2023
Edició 1780

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 10 de juny del 2023

Auxiliars d’infermeria de l’ICS exigeixen el reconeixement legal i econòmic com a tècnics del grup C1

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – Auxiliars d’infermeria de l’Institut Català de la Salut (ICS) reclamen una reclassificació professional com a funcionaris per rebre el reconeixement econòmic, legal i competencial com a tècnics en grau mitjà. Agrupats en la plataforma ‘TCAI’s pels nostres drets’, demanen ser classificats en el grup C1, per al qual es necessita una titulació de batxillerat o tècnic, i no en el C2, que exigeix l’ESO, on estan ara. Els TCAI són tècnics en cures auxiliars d’infermeria i a l’ICS -l’empresa pública que gestiona la majoria de CAP i alguns hospitals de Catalunya- n’hi treballen prop de 7.000, segons han indicat en una roda de premsa al Parlament, on s’han reunit amb la CUP, ERC, PSC, JxCat i Comuns i també amb el conseller de Salut, Manel Balcells.

Després de reunir-se amb els grups parlamentaris aquest dijous, membres de la plataforma han denunciat davant els mitjans de comunicació la “injustícia laboral” que pateixen des de fa 16 anys per no ser classificats en el grup professional C1 del personal funcionari, que exigeix una titulació de tècnic segons l’Estatut bàsic de l’empleat públic.

Publicitat

Sandra Montserrat, membre de la plataforma, ha retret a l’administració “inacció total” davant d’aquesta situació i ha acusat els sindicats CCOO i UGT de “complicitat” per “permetre aquesta no correcta classifiació professional”. 

La plataforma ha advertit que aquesta situació “banalitza la qualitat assistencial” del sistema sanitari català, ja que s’està “infravalorant” les competències i responsabilitats dels TCAI. La seva portaveu ha lamentat que “s’utilitzi quan convé” els tècnics en cures auxiliars d’infermeria i que se’ls “aboqui” tasques que no els són pròpies quan falten professionals. La plataforma ha demanat al conseller de Salut, Manel Balcells, una trobada al departament.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió