Dimecres, 1 de febrer de 2023 - Edició 1651
La República

Autònoms PIMEC lamenta que la nova proposta de cotitzacions “dificulta el creixement, la viabilitat i la competitivitat”

ACN Barcelona.-Autònoms PIMEC ha avisat que la nova proposta de sistema de cotitzacions d’autònoms presentada pel govern espanyol “dificulta el creixement, la viabilitat i la competitivitat” dels treballadors per compte […]

Agències 15/01/2022

ACN Barcelona.-Autònoms PIMEC ha avisat que la nova proposta de sistema de cotitzacions d’autònoms presentada pel govern espanyol “dificulta el creixement, la viabilitat i la competitivitat” dels treballadors per compte propi. En un comunicat, la presidenta de l’entitat, Elisabet Bach, lamenta que “es torna a demanar un esforç més al col·lectiu en ple context de crisi per la pandèmia, deixant-lo de nou en una situació de vulnerabilitat”. Segons Bach, la proposta del ministeri de José Luis Escrivá suposa “un gran canvi” i requeriria un llarg temps d’adaptació. A més, avisa que hi ha “confusió” sobre les prestacions associades al nou sistema, les cobertures i les condicions per accedir-hi.

Bach ha remarcat que la proposta d’Escrivá implica passar “de la voluntarietat a un sistema d’obligatorietat”. En aquest sentit, ha demanat al govern espanyol “fer compatibles i flexibles les quotes, adaptant-les a la realitat econòmica de cada persona autònoma”.