Dilluns, 27 de març de 2023 - Edició 1704
La República

Ausa crea 45 llocs de treball per a la producció de cotxes elèctrics industrials

ACN Manresa – L’empresa manresana Ausa ha creat 45 nous llocs de treball amb l’inici de la producció de vehicles industrials elèctrics per als sectors de la construcció, la indústria, […]

Agències 27/01/2023

ACN Manresa – L’empresa manresana Ausa ha creat 45 nous llocs de treball amb l’inici de la producció de vehicles industrials elèctrics per als sectors de la construcció, la indústria, l’agricultura, la jardineria i els serveis municipals. El projecte ha suposat una inversió de 3,1 MEUR, i ha comptat amb un ajut de 200.000 euros d’Acció. En concret, Ausa ha dissenyat dos vehicles que funcionen amb bateries de liti: un dúmper, una espècie d’autobolquet per al transport de materials, i un manipulador telescòpic. Els nous productes s’exportaran a països del nord d’Europa i als Estats Units. El conseller d’Empresa, Roger Torrent, ha posat de relleu que la consolidació de la tecnologia pròpia d’Ausa és el que explica l’èxit, “i el que l’explicarà en un futur”.

El nou dúmper i manipulador telescòpic tenen 1.500kg i 1.600kg de capacitat de càrrega i equipen unes bateries de fins a 12,4 kWh i 18,6 kWh. Poden carregar-se directament de la xarxa elèctrica, són gairebé del tot silenciosos i no generen cap tipus d’emissió. Unes característiques que, entre altres, permetran treballar de nit o en espais lliures d’emissions. 

L’empresa ha presentat els dos vehicles aquest divendres, durant una visita del conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, a les instal·lacions. El conseller ha destacat que Ausa ha emprès un camí que voldrien per a moltes empreses del país. “Té molt a veure amb la transformació del model productiu que volem per la indústria del país que segueix d’una banda la línia de la sostenibilitat i, de l’altra, la de la digitalització”, ha explicat el conseller.

En acabar, el CEO d’Ausa, Ramon Carbonell, ha assegurat que el nou projecte respon “al clam de la societat per a la sostenibilitat”. “Ens permet demostrar que, gràcies a la innovació, les empreses industrials, podem seguir generant llocs de treball de qualitat mentre ajudem a la descarbonització de la societat”.

En aquest sentit, el CEO d’Ausa ha subratllat que es tracta “d’un primer pas” perquè la mobilitat elèctrica passi a ser “prioritària” en el futur immediat. “Tenim molt molt clar que el futur és elèctric. La tecnologia hi és, està al mercat i nosaltres la dominem”, ha afegit Carbonell.

Amb el nou projecte, AUSA també té l’objectiu d’impulsar la companyia i situar-la a nivell mundial. De fet, la companyia ha obert recentment una nova línia de muntatge destinada a la producció de manipuladors telescòpics per tal de satisfer la creixent demanda d’aquest producte, sobretot als Estats Units. Ausa va obrir una filial en aquest país l’any 2015, i ha tancat acords amb algunes de les empreses del sector més importants del món. De fet, preveu que, en pocs anys, EUA es converteixi en el seu primer mercat mundial.

Fundada l’any 1956, Ausa es dedica al disseny i producció de vehicles industrials compactes i compta actualment amb una plantilla de més de 300 treballadors, 40 dels quals són enginyers de l’àrea d’R+D. Amb una capacitat de producció superior als 12.000 vehicles anuals, té la seu a Manresa i filials a França i Estats Units, així com oficines de representació al Regne Unit, Alemanya i la Xina. Exporta el 70% de la seva producció a 90 països d’arreu del món.