Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

AUMAR, UGT i USO signen l’acord final de l’ERO que afecta 136 treballadors

ACN Barcelona.-Els representants sindicals d’UGT i USO i AUMAR, concessionària de les autopistes AP7 i AP4, han signat l’acord final de l’ERO de la companyia, després d’haver estat ratificat en […]

Avatar
Agències 11/12/2019

ACN Barcelona.-Els representants sindicals d’UGT i USO i AUMAR, concessionària de les autopistes AP7 i AP4, han signat l’acord final de l’ERO de la companyia, després d’haver estat ratificat en assemblea pels 136 treballadors afectats. El document signat ratifica el preacord de la setmana passada i inclou una indemnització de 45 dies per any treballat, amb un màxim de 42 mesos durant tots els anys d’antiguitat previs a 2012, i de 33 dies per any treballat amb un màxim de 34 mesos per als exercicis treballats a partir d’aquell any. A més, han acordat la implantació de mesures complementàries pels afectats, com la disposició d’una assegurança mèdica durant un any, un conveni especial pels afectats de més de 55 anys ¡i un pla de recol·locació personalitzada per cadascun d’ells.

Les assemblees han comptat amb una participació del 70% dels treballadors afectats per l’ERO i han donat un resultat de més del 90% d’acceptació de les condicions proposades en el preacord del 4 de desembre. El pacte, subscrit pels sindicats i la direcció d’AUMAR, establia que tots els afectats rebran la indemnització màxima establerta per acomiadament improcedent, s’abonarà l’assegurança mèdica durant els dotze mesos següents a l’extinció del contracte i es mantindran les primes d’AMUAR per al nucli familiar del treballador que ho vulgui.