Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

Augmenten un 2% el nombre d’usuaris dels autobusos urbans de Lleida durant el 2019

ACN Lleida.-Autobusos de Lleida ha transportat 4,27 milions de passatgers entre l’1 de gener i el 31 d’agost de 2019, xifra que suposa un increment del 2% respecte a la […]

Avatar
Agències 20/09/2019

ACN Lleida.-Autobusos de Lleida ha transportat 4,27 milions de passatgers entre l’1 de gener i el 31 d’agost de 2019, xifra que suposa un increment del 2% respecte a la registrada en el mateix període de l’any passat en el mateix període. La línia amb més usuaris és la L7 costa de Magraners-avinguda de Sant Pere, que ha transportat 1.165.436 viatgers, amb un increment del 3,59%. Les línies amb un major increment de viatgers són la línia L9 Polígons (12,6%) i les línies L4 Pardinyes-Mariola i L6 Mercat Bordeta-Agrònoms-Tanatori (amb un increment del 4,77% i el 4,24%, respectivament). A més, la Paeria millorarà l’accessibilitat al transport públic amb dues plataformes noves a rambla Ferran i a avinguda del Segre, que facilitarà l’accés de viatgers a les línies 3, 5, 8 i 9.

El regidor de Mobilitat, Vialitat, Trànsit i Horta, Joan Ramon Castro, ha donat a conèixer les dades amb motiu de la celebració a Lleida de la Setmana Europea de la Mobilitat. Castro ha destacat la necessitat de potenciar l’ús del transport públic, especialment entre els més joves, com fan projectes com l’activitat ‘Puja a l’autobús’. Aquest divendres s’ha iniciat un nou curs d’aquest projecte amb un grup d’alumnes de tercer de Primària de l’escola Riu Segre, als quals el regidor ha animat a participar diumenge en els actes del Dia sense cotxes.El responsable municipal ha destacat que aquest curs s’han inscrit 27 centres educatius de Primària en aquesta activitat, amb un total de 1.007 alumnes, que podran conèixer millor el funcionament del servei, fer un viatge didàctic en bus i visitar de forma guiada les cotxeres, des d’ara i fins al mes d’abril. L’activitat, una de les més demandades i amb una trajectòria més llarga dins del programa ‘Educació a l’Abast’, té com a objectiu donar a conèixer com és i com funciona un autobús, reflexionar sobre com s’ha d’utilitzar i analitzar l’interès cívic i ambiental de fer anar el transport públic. L’activitat es complementa amb un concurs de redacció a partir de les experiències viscudes.Transport públic a l’HortaPer altra banda, pel que fa al nou servei de transport públic a l’Horta de Lleida mitjançant taxis a demanda, posat en marxa el maig passat, ha estat utilitzat per més de 700 persones, amb una mitjana de nou viatgers al dia. Amb l’antic servei a l’Horta, la mitjana era de cinc viatgers diaris, de manera que se n’ha incrementat l’ús. De les diferents rutes, prop del 40% són usuaris de la ruta 3, mentre que un 30% utilitzen la ruta 1, i un altre 30%, la ruta 3.