Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

Aturen la convocatòria d’una festa multitudinària de vaixells a Palafrugell

ACN Palafrugell.-La Policia Municipal de Palafrugell (Baix Empordà), la Guàrdia Civil i els Mossos d’Esquadra han aturat la convocatòria d’una festa de vaixells per aquest cap de setmana passat a […]

Avatar
Agències 19/08/2020

ACN Palafrugell.-La Policia Municipal de Palafrugell (Baix Empordà), la Guàrdia Civil i els Mossos d’Esquadra han aturat la convocatòria d’una festa de vaixells per aquest cap de setmana passat a les àrees de Cala Massoni la Banyera de la Russa, del municipi de Palafrugell. Segons han explicat fonts municipals, la Policia Municipal va poder identificar les convocatòries i les persones responsables de la crida d’una concentració d’embarcacions. Altres anys s’havien produït festes similars, on diverses persones publicaven convocatòries a les xarxes socials per demanar a la gent que es congregués en un punt concret amb el vaixell. Una vegada allà, s’ajuntaven les embarcacions i consumien alcohol i posaven música forta.

Per evitar que això passés, la Guàrdia Civil va aparèixer a les zones de la convocatòria amb l’objectiu de dissuadir qualsevol embarcació que es volgués apuntar en aquesta festa. Amb això es va garantir la seguretat d’evitar aglomeracions, incomplint les normatives sanitàries vigents.A més de les actuacions d’aquest cap de setmana a causa de la possible convocatòria d’aquestes concentracions, durant els mesos d’estiu la Guardia Civil de la Comandància de Girona ha efectuat 203 intervencions en matèria mercant a la costa gironina; 96 relacionades amb la legislació mediambiental; ha participat en 54 actuacions d’auxili i en 2 operatius especials d’incendi a Sant Feliu de Guíxols i Palamós.