Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

ATA reclama al govern espanyol suspendre la quota d’autònoms i endarrerir les prestacions d’obligacions tributàries

ACN Barcelona.-La Federació Nacional de Treballadors Autònoms – ATA ha reclamat al govern espanyol suspendre la quota d’autònoms, endarrerir les prestacions d’obligacions tributàries i reduir el criteri per accedir a […]

Avatar
Agències 13/04/2020

ACN Barcelona.-La Federació Nacional de Treballadors Autònoms – ATA ha reclamat al govern espanyol suspendre la quota d’autònoms, endarrerir les prestacions d’obligacions tributàries i reduir el criteri per accedir a la prestació a una caiguda del 40% de la facturació, en comptes del 75% actual. El president i la vicepresidenta de l’associació, Lorenzo Amor i Celia Ferrero, respectivament, s’han reunit aquest dilluns amb la ministra de Treball, Yolanda Díaz, i la directora general d’Autònoms, Maravillas Espín, i els han exigit que el govern “no deixi a la cuneta” als 1,4 milions d’autònoms que no tenen accés a la prestació per Cessament d’Activitat Extraordinari. Díaz ha anunciat la creació d’una taula de treball amb autònoms que es reunirà setmanalment.

L’associació ha justificat la petició de reduir el criteri per accedir a la prestació a una caiguda del 40% en la “pèrdua substancial” de la facturació. Aquesta reducció hauria d’implicar també el “reconeixement de col·lectiu vulnerable”, amb facilitats per accedir a l’accés de moratòries hipotecàries i de lloguer o subministraments. En aquest sentit, l’associació ha reclamat l’eliminació de la quota d’abril, així com l’abonament de les prestacions extraordinàries “amb urgència” per als beneficiaris i les devolucions de les quotes de març. A més, ha demanat accelerar la tramitació dels Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) i garantir l’accés automàtic i “ràpid” a la prestació de desocupació dels afectats. ATA ha proposat endarrerir les obligacions tributàries del primer trimestre a la data en la qual es presenta el segon trimestre, el 20 de juliol. Actualment, la moratòria està fixada fins al 20 de maig. A més, ha demanat prologar els ERTO tres mesos després de la finalització de l’estat d’alarma i eliminar el requisit de mantenir el nivell d’ocupació sis mesos després de l’expedient, amb l’objectiu de fer front a la “difícil i gradual” recuperació de l’activitat. A més, ha demanat establir una tarifa plana de 100 euros durant sis mesos un cop finalitzat l’estat d’alarma per a les persones que no s’hagin pogut beneficiar de la prestació extraordinària.