Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

ATA: “O es dona suport a les empreses i a autònoms o anem camí de l’abisme laboral”

ACN Barcelona.-El president de l’Associació de Treballadors Autònoms (ATA), Lorenzo Amor, ha demanat aquest dimarts més ajudes per a les empreses i autònoms, poc després de fer-se públiques les dades […]

Avatar
Agències 05/05/2020

ACN Barcelona.-El president de l’Associació de Treballadors Autònoms (ATA), Lorenzo Amor, ha demanat aquest dimarts més ajudes per a les empreses i autònoms, poc després de fer-se públiques les dades de l’atur de l’abril. “O es dona suport a les empreses autònoms o anem camí de l’abisme laboral”, ha subratllat Amor, que qualifica de “desoladora” la dada d’afiliació d’autònoms al llarg del mes passat. Segons ha afegit en un comunicat, es tracta de la major pèrdua d’autònoms en un mes des del gener del 1983 i la segona més important en un mes des que hi ha registre. A Catalunya, el mes passat hi havia 540.027 autònoms, xifra que representa un descens de 6.864 persones. Al conjunt de l’Estat, se n’han perdut 41.250, fins als 3,2 milions.

Segons el president de l’ATA, “si no es prenen mesures contundents tot apunta que aquest any el 2020, perdrem més de mig milió d’autònoms”. “És fonamental prorrogar les ajudes i les prestacions perquè puguem salvar molts autònoms”, ha afegit Amor, que subratlla que “no es pot deixar que tanqui el major motor econòmic de gran part del territori espanyol”.