Dimarts, 20 d'abril de 2021 - Edició 999
La República

ATA i UATAE confien en les ajudes directes i la vacunació per consolidar les dades d’afiliació a la Seguretat Social

ACN Madrid.-La Federació Nacional d’Associacions de Treballadors Autònoms (ATA) i la Unió d’Associacions de Treballadors Autònoms i Emprenedors (UATAE) confien en les ajudes directes i la vacunació per consolidar les […]

Avatar
Agències 06/04/2021

ACN Madrid.-La Federació Nacional d’Associacions de Treballadors Autònoms (ATA) i la Unió d’Associacions de Treballadors Autònoms i Emprenedors (UATAE) confien en les ajudes directes i la vacunació per consolidar les dades “positives” d’afiliació a la Seguretat Social. El Règim Especial de Treballadors Autònoms (RETA) ha sumat 15.245 autònoms al març a tot l’Estat, un augment del 0,47%. En termes anuals, aquest increment ha permès recuperar les dades prèvies a l’inici de la pandèmia, una tendència que contrasta amb el Règim General. “Amb l’esperança posada en la vacunació, les possibilitats de creixement i la recuperació d’ocupació que comencem a apreciar són importants”, ha assegurat la secretària general de l’UATAE, María José Landaburu.

Tot i aquest increment, l’ATA ha recordat que encara hi ha 743.628 treballadors en ERTO i 470.000 autònoms amb una prestació per cessament d’activitat a tot l’Estat. “Molts tornaran al seu lloc de feina o reprendran la seva activitat, però a molts altres els serà impossible poder fer-ho”, ha advertit el president de l’associació, Lorenzo Amor. En aquest sentit, l’UATAE ha insistit en “no confiar-se” i acompanyar aquest increment d’un “reforç de l’escut social”, especialment per als sectors més perjudicats. “La recuperació serà lenta, gradual i suau. Per això es fa necessari impulsar com més aviat millor la pròrroga del cessament d’activitat per als autònoms”, ha assegurat el president d’ATA. “El millor símptoma de l’inici de la recuperació és el creixement dels autònoms en sectors que anaven perdent-ne, com l’hostaleria o el comerç. Per tal que la recuperació no sigui dèbil i es pugui consolidar, és molt important la prolongació de l’escut social a partir de juny”, ha coincidit la secretària general de l’UATAE.