Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

ATA exigeix que un “mínim” de 6.000 milions del pla d’estímuls anunciat per Sánchez es destinin a ajuts directes

ACN Madrid.-L’Associació de Treballadors Autònoms (ATA) ha exigit que “un mínim” de 6.000 milions d’euros del pla d’estímuls d’11.000 milions anunciats pel president espanyol, Pedro Sánchez, es dediquin a ajudes […]

Avatar
Agències 09/03/2021

ACN Madrid.-L’Associació de Treballadors Autònoms (ATA) ha exigit que “un mínim” de 6.000 milions d’euros del pla d’estímuls d’11.000 milions anunciats pel president espanyol, Pedro Sánchez, es dediquin a ajudes directes. ATA ha presentat un “pla de resistència” pels treballadors per compte propi on insta l’executiu espanyol a posar en marxa aquestes transferències abans de l’1 d’abril pel milió d’autònoms que han perdut més d’un 50% de la seva activitat pels estralls de la covid-19. “Espanya és l’únic país de la Unió Europea que no ha donat ajudes directes als autònoms, que no ha compensat els tancaments i les limitacions que ha decretat l’administració”, ha dit el president de l’entitat, Lorenzo Amor, en una roda de premsa.

Amor ha afegit que les facilitats per demanar un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) i la prestació per cessament d’activitat pels autònoms “no són ajudes directes”, ja que el Servei d’Ocupació Públic Estatal (SEPE) hauria hagut d’assumir les seves prestacions en cas de quedar-se sense feina i activitat.Amor ha reconegut que desconeix totalment en què consistirà la línia anunciada i ha opinat que “un paquet de mesures acceptable ha de destinar 6.000 milions d’euros” a ajuts per ajudar als autònoms a resistir a aquesta última etapa abans de la recuperació. Aquestes transferències, però, no han d’anar només focalitzades a uns sectors, segons el president d’ATA. “Vigilem amb focalitzar la crisi del teixit empresarial en alguns sectors i deixar-ne altres d’abandonats”, ha afirmat.El document presentat per ATA també reclama que es prorroguin els ERTO fins al 31 de desembre i també les prestacions per cessament d’activitat. A més, exigeixen que els autònoms també puguin tenir el “comptador a zero” i no consumeixin la prestació un cop esgotat el període contributiu, tal com s’ha fet des de l’inici de la crisi sanitària amb els treballadors que s’inclouen en un ERTO. Segons Amor, el 90% del col·lectiu ja ha esgotat aquest període contributiu i no podran seguir cobrant si no es pren alguna mesura.D’altra banda, asseguren que és necessari que s’ampliïn de manera automàtica els períodes de carència i amortització dels crèdits ICO a autònoms. Per controlar la morositat, veuen necessari dotar d’un fons als governs per poder pagar el que deuen, a més d’un règim sancionador per les empreses moroses de forma recurrent.A més, demanen transposar la directiva europea sobre reestructuració, exoneració de deutes i inhabilitacions per millorar aquests processos; així com incloure els crèdits públics en els processos de quitança i no només amb les entitats financeres.”La data de caducitat d’aquesta situació està a prop, perquè la vacunació està avançant. Però encara queden vàries etapes abans de la meta”, ha avisat el president d’ATA, que ha admès que esperava que el pla d’estímuls s’aprovés aquest dimarts.