Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

ATA celebra les dades d’atur de maig però reclama accelerar la vacunació i mantenir les mesures d’estímul i ajudes

ACN Barcelona.-“Les dades d’atur i d’afiliació a la Seguretat Social de maig són molt positives i estan en consonància amb allò que tradicionalment passa en un mes de maig sense […]

Agències 02/06/2021

ACN Barcelona.-“Les dades d’atur i d’afiliació a la Seguretat Social de maig són molt positives i estan en consonància amb allò que tradicionalment passa en un mes de maig sense pandèmia”. El president de la Federació Nacional d’Associacions de Treballadors Autònoms (ATA), Lorenzo Amor, ha celebrat la “forta baixada” de les dades d’atur i l’ha atribuïda a l’aixecament de restriccions derivat de l’actual ritme de vacunació. Tot i això, l’associació ha recordat que encara queda un nombre “molt important” de persones en ERTO, amb l’ocupació suspesa o amb la prestació de cessament d’activitat. Per aquest motiu, Amor ha demanat continuar accelerant la vacunació, mantenir les mesures d’estímul i ajudes i impulsar una obertura gradual del sector turístic.

“És fonamental, no només per a la reducció dels treballadors en ERTO, sinó també per l’increment de la generació d’ocupació”, ha assenyalat el president d’ATA.Les dades del mes de maig reflecteixen la “recuperació” de treballadors dels ERTO i la creació de nous llocs de feina, però també l’aparició de “noves iniciatives emprenedores”. En aquest mes, el Règim Especial de Treballadors Autònoms (RETA) ha sumat 15.006 nous cotitzants per compte propi a tot l’Estat. Aquesta dada és lleugerament inferior als 15.431 de l’abril, però molt superior al creixement de 9.640 autònoms registrat el maig de 2020. En concret, es tracta de l’increment més gran d’autònoms en el RETA registrat en un cinquè mes de l’any des de 2017.