Edició 1888

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 26 de setembre del 2023
Edició 1888

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 26 de setembre del 2023

Asufin alerta que amb la convocatòria d’eleccions perilla l’Autoritat de la Defensa del Client Financer

|

- Publicitat -

ACN Madrid – L’Associació d’Usuaris Financers (Asufin) ha advertit que la creació de l’Autoritat de la Defensa del Client Financer pot estar amb perill després de l’anunci del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, de convocar eleccions avançades al Congrés de Diputats per al pròxim 23 de juliol. En aquest sentit, l’entitat afirma que a aquest organisme li quedava “l’últim pas” al Senat i la seva aprovació final al Congrés. “No ens podem resignar i assistir sense més a retrocessos tan crítics quan s’havia pres consciència de la importància de protegir al consumidor de la mala praxi de la banca i les companyies financeres”, ha assenyalat la presidenta d’Asufin , Patricia Suárez, que ha demanat al nou executiu que “no abandoni aquest projecte”.

L’Autoritat de la Defensa del Client Financer inclou una figura de protecció fins ara inèdita a l’Estat per posar fi a la “sensació d’impunitat de la banca i les companyies financeres”.

Publicitat

El Congrés va aprovar el passat 18 de maig la llei que creava la nova autoritat administrativa de defensa del client financer, un nou organisme que ha de centralitzar els serveis de reclamacions del Banc d’Espanya, la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) i la Direcció General d’Assegurances i Fons de Pensions.

La norma va obtenir 186 vots a favor (PSOE, Unides Podem, ERC, PDeCAT, Cs, PNB, EH Bildu o Més País), 47 en contra (Vox) i 95 abstencions (PP i Junts). La iniciativa es trobava ara a punt d’entrar al Senat.

La nova autoritat té com a finalitat “resoldre reclamacions contra incompliments de les normes de conducta, bones pràctiques i usos financers o sobre el caràcter abusiu de clàusules contractuals” per restituir o reparar els drets dels clients.

En un comunicat, Asufin també afirma que la convocatòria de les eleccions “qüestiona una fulla de ruta molt definida” en matèria de protecció al consumidor, com per exemple la seguretat dels consumidors en un entorn digital de riscos emergents, la protecció dels clients financers davant el risc creditici, la toxicitat en aliments i cosmètica, l’accés universal en àmbit mèdic i fàrmacs, entre d’altres.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió