Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

ASUFIN alerta del risc de sobreendeutament a l’estiu per l’ús de ‘revolving’ amb interessos d’una mitjana del 19%

ACN Barcelona.-L’associació d’Usuaris Financers (ASUFIN) ha alertat aquest dilluns dels riscos d’utilitzar targetes ‘revolving’ per pagar despeses de l’estiu, com les vacances. En un comunicat, ASUFIN ha recordat que aquest […]

Avatar
Agències 16/08/2021

ACN Barcelona.-L’associació d’Usuaris Financers (ASUFIN) ha alertat aquest dilluns dels riscos d’utilitzar targetes ‘revolving’ per pagar despeses de l’estiu, com les vacances. En un comunicat, ASUFIN ha recordat que aquest tipus de targetes tenen una mitjana d’interessos del 19%, mentre que els préstecs al consum se situen en el 7%, menys de la meitat. L’associació recomana evitar el pagament fraccionat dels deutes pagats amb aquest tipus de targetes i optar per liquidar a final de mes per “controlar millor les despeses i interessos”. A més, ASUFIN veu “perillosos” els reclams publicitaris d’aquestes targetes, que es presenten “amb el simple propòsit d’acumular punts per bonificar compres”.

ASUFIN també recorda que és un risc amortitzar el deute amb quotes pactades amb un import molt baix cada mes. “Tot el que queda impagat genera interessos, i contribueix a engreixar un deute de termini incert. Amb un plantejament així, el consumidor deixa de ser conscient del que realment deu i corre el risc de crear una bossa de deute superior, moltes vegades, al capital prestat”, informa l’associació.