Dissabte, 12 de juny de 2021 - Edició 1052
La República

AstraZeneca augmentarà la prima al seu conseller delegat malgrat l’oposició de gairebé el 40% dels accionistes

ACN Brussel·les.-AstraZeneca augmentarà la prima al seu conseller delegat, Pascal Soriot, malgrat l’oposició del 39,81% dels accionistes. La companyia ha sotmès a votació en la reunió anual d’accionistes celebrada aquest […]

Avatar
Agències 11/05/2021

ACN Brussel·les.-AstraZeneca augmentarà la prima al seu conseller delegat, Pascal Soriot, malgrat l’oposició del 39,81% dels accionistes. La companyia ha sotmès a votació en la reunió anual d’accionistes celebrada aquest dimarts un increment de les bonificacions a Soriot, que podria cobrar fins a 20 milions d’euros aquest 2021 després de tancar un pacte amb Oxford per comercialitzar la seva vacuna contra la covid-19. Això suposaria gairebé 3 milions d’euros més que l’any passat. En un comunicat, AstraZeneca admet que “una proporció significativa d’accionistes” estan en contra de l’augment, però defensa que la remuneració del conseller delegat estava “per sota dels nivells de mercat en la indústria farmacèutica global”.

Gran part de la remuneració de Soriot depèn de les primes. L’any passat va cobrar uns 17,9 milions d’euros, dels quals només 1,5 milions eren del sou base.AstraZeneca ha aprovat aquest dimarts augmentar la bonificació anual màxima de Soriot del 200% del salari base fins al 250%. A més, també s’incrementa el dret a rebre accions per valor de fins al 650% del salari, mentre que ara era del 550%.