Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Associacions empresarials reclamen al govern espanyol mantenir l’actual límit fiscal d’estalvi per a la jubilació

ACN Barcelona.-Associacions empresarials i professionals han reclamat al govern espanyol mantenir l’actual límit fiscal d’estalvi individual per a la jubilació. En total, 18 entitats han signat un manifest conjunt on […]

Avatar
Agències 24/11/2020

ACN Barcelona.-Associacions empresarials i professionals han reclamat al govern espanyol mantenir l’actual límit fiscal d’estalvi individual per a la jubilació. En total, 18 entitats han signat un manifest conjunt on adverteixen que la rebaixa de 8.000 euros a 2.000 euros dels límits anuals d’aportació a sistemes de previsió social individuals previstos en els Pressupostos Generals de l’Estat afectaran “negativament” el conjunt de la ciutadania i, en especial, “milions” d’autònoms i treballadors de petites i mitjanes empreses. Les entitats han alertat que a l’Estat hi ha més de 7,5 milions de partícips en plans de pensions individuals i gairebé un milió d’assegurats en Plans de Previsió Assegurats (PPA) que es veuran afectats per la mesura.

“L’encomiable intenció del govern espanyol d’impulsar la previsió social complementària en l’àmbit empresarial a l’Estat no ha de fer-se a costa de l’estalvi que destinen pel seu compte els particulars a reforçar la seva futura pensió”, han manifestat en un comunicat. Les associacions signants del manifest són la CEOE, CEPYME, UNESPA, ADECOSE, AEB, AEDAF, AMAEF, ASCRI, ATA, CECA, la Confederació Espanyola de Mutualitats, el Consell General de Col·legis de Mediadors, FECOR, l’Institut d’Actuaris Espanyols, l’Institut d’Estudi Econòmics, INVERCO, OCOPEN i UNACC.Les entitats han destacat la “necessitat” de l’estalvi individual per a la jubilació a causa de l’estructura del mercat laboral espanyol i han assegurat que l’establiment de diferents límits d’aportació als sistemes de previsió social és “discriminatori” per a la majoria de la població. Per aquest motiu, han demanat possibilitar a la població ocupada que queda fora de la previsió social empresarial que pugui accedir a sistemes de previsió individuals en les mateixes condicions i requisits que qualsevol altre treballador. Així mateix, han advertit que la reforma proposada pel govern espanyol pot comportar una “quantia insuficient d’estalvi” que es podria acumular dins el sistema individual. Per altra banda, les entitats han assegurat que cal permetre els treballadors recuperar la seva capacitat d’estalvi per a la jubilació en els anys que tenen estabilitat en els seus ingressos. Les associacions han recordat que a pràcticament tots els països de la Unió Europea i de l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmics existeixen estímuls fiscals per a l’estalvi i es concedeixen incentius fiscals addicionals per a la promoció i desenvolupament de sistemes de previsió social, tant empresarials com individuals. “La reducció dràstica de la fiscalitat dels sistemes individuals a Espanya contravindria la clara tendència internacional i europea d’estimular-los”, ha resumit.