Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

Aspirants al cos de Bombers de la Generalitat es querellen contra Interior pels resultats del test de personalitat

ACN Barcelona.-Els aspirants al cos de Bombers de la Generalitat que no van superar una nova prova de personalitat de les oposicions han presentat aquest dijous una querella contra la […]

Avatar
Agències 19/11/2020

ACN Barcelona.-Els aspirants al cos de Bombers de la Generalitat que no van superar una nova prova de personalitat de les oposicions han presentat aquest dijous una querella contra la Direcció General de Prevenció i Extinció d’Incendis (DGPEIS). Reclamen que s’anul·li la prova i es readmetin les persones excloses perquè consideren que el procés “no ha respectat els drets d’igualtat, mèrit, capacitat i transparència”. A banda, també denuncien a l’administració per “prevaricació, arbitrarietat, falta de criteri i malversació de fons”. Argumenten que un 45 % dels aspirants, que sumen 488 persones, van quedar fora per no superar el test de personalitat, un percentatge que en convocatòries anteriors asseguren que era del 8 %.

Abans de dur a terme aquesta acció els aspirants al cos de Bombers diuen que han demanat “sense èxit” explicacions al Departament d’Interior per esclarir quins criteris i barems s’han utilitzat en la correcció d’aquesta prova encarregada a l’empresa TEA Ediciones. Critiquen que la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis (DGPEIS) “vol forçar la continuïtat del procés malgrat no seguir el que s’estableix en les bases”.