Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

Asistea compra el 15% de les accions de Serveis Funeraris de Barcelona que fins ara eren del consistori

ACN Barcelona.-Serveis Funeraris de Barcelona S.A. ha fet pública l’adjudicació a través de subhasta pública del 15% de les seves accions al grup funerari Asistea. Es tracta d’un conjunt de […]

Avatar
Agències 16/11/2020

ACN Barcelona.-Serveis Funeraris de Barcelona S.A. ha fet pública l’adjudicació a través de subhasta pública del 15% de les seves accions al grup funerari Asistea. Es tracta d’un conjunt de 195 accions que eren de l’Ajuntament de Barcelona i que es van decidir vendre en el plenari del febrer per completar el procés de privatització iniciat el 1998. El 85% de les accions restants són del Grup Mémora. L’operació, que està pendent dels tràmits administratius i societaris corresponents, suposa l’entrada a Catalunya d’un grup funerari amb presència al País Basc, Cantàbria i Madrid. Asistea té 25 tanatoris, 5 crematoris, 16 oficines d’atenció i una plantilla de 250 treballadors, segons exposa en un comunicat.

El 2018 el grup Asistea va integrar sota aquest nom les companyies del grup Funeuskadi i Nuestra Señora de los Remedios. L’objectiu de la companyia és “consolidar un grup funerari de referència a escala nacional, compromès amb la prestació d’un servei professional i de qualitat a les famílies”, segons exposen.La venta de les accions es va decidir al plenari del febrer amb els vots a favor BComú, PSC, ERC, PP i Barcelona pel Canvi i els vots contraris de JxCat i Cs. Si bé el 2019 ERC i PSC hi havien votat en contra, aquest febrer van votar a favor per un informe que indicava que el valor de les accions s’estava devaluant. El govern municipal va al·legar que sense la venda de la participació el consistori no podria gestionar una funerària pública. Els grups favorables van argumentar que era una decisió “econòmica” més que no pas política.