Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

Asens demana a la ciutadania que no els “deixi sols quan la dreta torni a agitar les banderes”

ACN Barcelona.-El portaveu d’En Comú Podem al Congrés dels Diputats, Jaume Asens, ha demanat a la ciutadana que els “acompanyi” i no els “deixi sols quan la dreta torni a […]

Avatar
Agències 04/01/2020

ACN Barcelona.-El portaveu d’En Comú Podem al Congrés dels Diputats, Jaume Asens, ha demanat a la ciutadana que els “acompanyi” i no els “deixi sols quan la dreta torni a agitar les banderes per dividir”. “Marqueu-nos el camí, vigileu-nos de prop i sigueu exigents amb nosaltres”, ha demanat durant la seva intervenció a la sessió d’investidura. El diputat ha responsabilitzat la dreta, i en concret la legislatura de Mariano Rajoy, de la situació política a Catalunya i ha defensat la construcció d’un “bloc històric” per “deixar enrere l’Espanya corcada, vella i buida”. “Tenim l’obligació política de guarir les ferides que ens heu llegat”, ha afirmat a l’inici de la seva intervenció.

Asens ha assegurat que la dreta farà servir el “braç judicial per intentar guanyar als tribunals allò que ha perdut a les urnes” i ha reivindicat la pluralitat com una eina per a vèncer l’extrema dreta. “A l’extrema dreta se la guanya treballant per la fraternitat i la solidaritat entre els pobles”, ha afirmat. El diputat ha assegurat que “no es pot governar d’esquena a la diversitat” i s’ha referit a Espanya com a un Estat “plurinacional”. En aquest sentit, el portaveu d’En Comú Podem al Congrés dels Diputats també ha manifestat que “no hi haurà un futur d’esquenes” a Europa i ha recordat que els “seus adversaris”, en referència als contrincants polítics del Partit Popular, “també tenen drets”. “A vostès els interessa l’Europa de la ‘Troika’, però l’Europa dels Drets Humans no els interessa”, ha etzibat.Asens ha defensat l’acord entre el PSOE i Unidas Podemos i ha afirmat que “és possible governar d’una altra manera”, posant com exemple el govern d’Ada Colau a l’alcaldia de Barcelona.