Dissabte, 20 d'agost de 2022 - Edició 1486
La República

Asens critica que l’augment de la despesa en defensa és “un acte de deslleialtat”, però no veu en risc la coalició

ACN Madrid – El president d’Unides Podem al Congrés, Jaume Asens, ha criticat que l’augment extraordinari de la despesa en defensa que aprovarà el Consell de Ministres d’aquest dimarts és […]

Agències 05/07/2022

ACN Madrid – El president d’Unides Podem al Congrés, Jaume Asens, ha criticat que l’augment extraordinari de la despesa en defensa que aprovarà el Consell de Ministres d’aquest dimarts és “un acte de deslleialtat” del PSOE amb l’executiu de coalició, amb el Congrés i amb “la majoria de la ciutadania, que està en contra” de la mesura. “La principal guerra que ens ha de preocupar és la guerra contra la inflació”, ha dit Asens en roda de premsa a la cambra baixa, en què ha argumentat que “la inversió en defensa ja és molt elevada” i el que cal és impulsar mesures socials. El president del grup parlamentari ha lamentat “les formes” amb què s’ha pres la decisió, “sense debat previ” i “per la porta del darrere recurrent a fons de contingència”.

“Ens sentim còmodes en el govern, però no ens sentim còmodes amb aquesta decisió”, ha afirmat Asens, que ha dit que cal “naturalitzar” que és “normal que en una coalició hi hagi diferències”. El diputat dels comuns ha assegurat que la coalició no està en risc i ha apuntat que la partida en defensa és “l’única discrepància important” amb el PSOE de cara als pressupostos de 2023.

Asens ha insistit que Unides Podem “no està qüestionant que hi hagi inversió en defensa sinó que està qüestionant la supeditació d’Espanya a una potència estrangera com els Estats Units quan la Unió Europea té els seus propis valors i interessos i els ha de defensar amb autonomia estratègica dels EUA”.