Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

Asens critica que la fiscalia “vagi de la mà” de Vox al Suprem i vulgui expulsar l’Ajuntament de la causa de l’1-O

ACN Barcelona.-“És una vergonya que tant la fiscalia com els advocats de Sánchez vagin de la mà del partit de les pistoles al Suprem i vulguin expulsar-nos de la causa […]

Avatar
Agències 05/04/2019

ACN Barcelona.-“És una vergonya que tant la fiscalia com els advocats de Sánchez vagin de la mà del partit de les pistoles al Suprem i vulguin expulsar-nos de la causa de l’1-O”. Així ha valorat el tinent d’alcaldia de Barcelona Jaume Asens que el ministeri fiscal s’hagi mostrat d’acord amb el recurs de l’Advocacia de l’Estat que pretén fer fora l’Ajuntament de Barcelona del procediment judicial per les càrregues policials a diferents escoles de la ciutat l’1 d’octubre del 2017. Asens ha criticat que la fiscalia “s’hagi dedicat a obstaculitzar la justícia des del primer moment en lloc de posar-se al costat de les víctimes”. El tinent d’alcaldia ha insistit que les càrregues van afectar la “reputació i la imatges internacional” de Barcelona i la Carta Municipal habilita l’Ajuntament a defensar aquests valors i a ser acusació popular.

“És una vergonya que tant la fiscalia com els advocats de Sánchez vagin de la mà del partit de les pistoles al Suprem i vulguin expulsar-nos de la causa de l’1-O”. Així ha valorat el tinent d’alcaldia de Barcelona Jaume Asens que el ministeri fiscal s’hagi mostrat d’acord amb el recurs de l’Advocacia de l’Estat que pretén fer fora l’Ajuntament de Barcelona del procediment judicial per les càrregues policials a diferents escoles de la ciutat l’1 d’octubre del 2017. Asens ha criticat que la fiscalia “s’hagi dedicat a obstaculitzar la justícia des del primer moment en lloc de posar-se al costat de les víctimes”. El tinent d’alcaldia ha insistit que les càrregues van afectar la “reputació i la imatges internacional” de Barcelona i la Carta Municipal habilita l’Ajuntament a defensar aquests valors i a ser acusació popular.De fet, ha subratllat que l’Ajuntament s’ha personat en altres causes els últims anys apel·lant a l’article 3 de la Carta Municipal i mai s’ha trobat en una situació com aquesta. Al seu parer, a la fiscalia “li molesta que la critiquem, que defensem els drets dels veïns, que és el que hauria de fer ella en un estat democràtic”. “La fiscalia està per acusar els que vulneren drets, no per fer d’advocats de defensa”, ha reblat.