Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

Asempleo preveu que la destrucció de llocs de treball continuï fins al maig si no s’aixeca l’estat d’alarma

ACN Barcelona.-La patronal de les empreses de treball temporal, Asempleo, preveu que la destrucció de llocs de feina continuarà fins al maig si no s’aixequen les mesures de restricció d’activitat […]

Avatar
Agències 06/04/2020

ACN Barcelona.-La patronal de les empreses de treball temporal, Asempleo, preveu que la destrucció de llocs de feina continuarà fins al maig si no s’aixequen les mesures de restricció d’activitat imposades per l’estat d’alarma. “Suposant que les mesures restrictives finalitzin a mitjans de maig, s’espera que el mercat laboral s’estabilitzi durant aquest mes”, ha vaticinat aquest dilluns Asempleo. “De cara a als propers tres mesos, els indicadors apunten que l’afiliació tornarà a caure amb força a l’abril, en la línia de la segona meitat de març”, ha avisat la patronal del treball temporal. “Aquesta destrucció de llocs de feina de l’abril estaria liderada per tots aquells sectors no essencials afectats pel decret del 29 de març”, ha puntualitzat Asempleo.

Pel que fa a les xifres d’atur i afiliació a la Seguretat Social del tercer mes del 2020, la patronal de les empreses de treball temporal parla de “les pitjors dades de la sèrie històrica”, amb un descens de 234.000 afiliats de mitjana mensual i de quasi 900.000 afiliats entre els dies 12 i 31 de març. “L’atur registrat també puja amb força al març amb 302.000 parats més i torna a superar la barrera dels 3,5 milions”, apunta Asempleo. “S’haurà d’esperar fins al juny per poder observar creixements d’afiliació, encara que seran moderats”, ha pronosticat la patronal de les empreses de treball temporal.”El mes d’abril no serà millor””El més dolent de les xifres d’aquest mes no és que només surtin dels rangs històrics sinó que encara no mesuren en tota la seva intensitat la intensa destrucció de llocs de treball que patirà l’economia per la pandèmia de coronavirus”, ha lamentat el president d’Asempleo, Andreu Cruañas. “La rapidesa amb la qual en només quinze dies s’han desplomat els afiliats a la Seguretat Social és el testimoni de la fragilitat d’una part dels llocs de treball i de l’extrema sensibilitat a les pertorbacions en el normal funcionament de l’activitat”, ha continuat Cruañas. “Amb la informació disponible, que apunta a un manteniment de les condicions restrictives, el mes d’abril no serà millor”, ha sentenciat el president d’Asempleo.”Si se sumen a les dades d’afiliats la dels treballadors afectats pels ERTE, l’impacte total de la fase més aguda d’aquesta crisi podria superar els tres milions de treballadors”, ha conclòs Cruañas.