Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

Asaja veu amb bons ulls aturar la sega i es posa a disposició de les autoritats per combatre l’incendi de Ribera d’Ebre

ACN Barcelona.-L’Associació Agrària de Joves Agricultors (Asaja) s’ha mostrat a favor d’aturar la sega i s’ha posat a disposició de les autoritats per combatre l’incendi de Ribera d’Ebre. “Estem en […]

Avatar
Agències 28/06/2019

ACN Barcelona.-L’Associació Agrària de Joves Agricultors (Asaja) s’ha mostrat a favor d’aturar la sega i s’ha posat a disposició de les autoritats per combatre l’incendi de Ribera d’Ebre. “Estem en plena sega, parem els treballs de recol·lectar, fem tot el que calgui per ajudar”, ha afirmat en un comunicat. Aquest posicionament es contraposa amb el d’Unió de Pagesos, que ha afirmat que la prohibició de segar establerta per la Generalitat és “arbitrària” i “un menyspreu a la pagesia”. Des la seva banda, Asaja s’ha posat al servei dels agents rurals, ADF, bombers i administracions per ajudar a controlar l’incendi que crema des de dimecres i establir mesurer per evitar-ne de nous.

Des de l’associació, han afirmat que la queixa dels pagesos és “que no els deixen ajudar” i ha reivindicat que la gent del camp “és qui coneix bé les zones afectades i són una bona ajuda perquè coneixen bé els camins i les masies”. Ha reclamat també “mesures estrictes” també en altres àmbits, com per exemple la venda de petards o la realització de barbacoes perquè tothom té la seva part de responsabilitat. “Des d’Asaja ens posem a disposició pel que faci falta”, ha sentenciat.