Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Asaja titlla de “penosa” la mesura de Barcelona per reduir el consum de carn vermella a les escoles

ACN Tordera.-L’Associació Agrària de Joves Agricultors (Asaja) considera que la mesura que vol impulsar l’Ajuntament de Barcelona per reduir el consum de carn vermella a les escoles a canvi d’incorporar […]

Avatar
Agències 31/01/2020

ACN Tordera.-L’Associació Agrària de Joves Agricultors (Asaja) considera que la mesura que vol impulsar l’Ajuntament de Barcelona per reduir el consum de carn vermella a les escoles a canvi d’incorporar més proteïna vegetal és “vergonyosa” i “penosa”. La presidenta del sindicat, Rosa Pruna, avisa que la importació de llegums i cereals, i també carn, d’altres continents genera encara més CO2 a l’atmosfera i no veu justificat que els nens hagin de deixar de menjar carn sota aquest argument. “No hem feu riure!”, exclama. En front la mesura que vol implantar Barcelona, el sindicat defensa el consum de productes de proximitat i de qualitat de producció ecològica.

“Vindrà carn, quinoa i soja d’altres continents. I això no llença CO2 a l’atmosfera?”, es pregunta Pruna. La presidenta d’Asaja està indignada amb la proposta de l’Ajuntament de Barcelona i proposa altres solucions que segons ells són mediambientalment més sostenibles que limitar el consum de carn vermella a les escoles.Una d’aquestes solucions és crear un impost per als productes agroalimentaris que vinguin d’altres continents: “Això sí que són milers i milers de quilòmetres llençant CO2 a l’atmosfera”. En aquest sentit, Pruna demana a escoles i ajuntaments que apostin pel menjar de producció ecològica, de proximitat i de qualitat que tenen “al costat de casa”.