Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Asaja Lleida celebra que es prioritzi la vacunació dels temporers de la campanya de la fruita

ACN Lleida.-Asaja Lleida celebra que la Comissió de Salut Pública hagi acordat la vacunació dels temporers com a col·lectiu prioritari. L’entitat, de la mateixa manera que altres organitzacions agràries i […]

Avatar
Agències 12/05/2021

ACN Lleida.-Asaja Lleida celebra que la Comissió de Salut Pública hagi acordat la vacunació dels temporers com a col·lectiu prioritari. L’entitat, de la mateixa manera que altres organitzacions agràries i alcaldes lleidatans, havien demanat aquesta mesura per evitar contagis durant la campanya de la fruita on hi ha una elevada mobilitat territorial dels treballadors. Des d’Asaja assenyalen que, per aquesta reivindicació, a l’entitat han rebut qualificatius de “racistes” i “explotadors” per part de “diferents sectors que suposadament defensen els drets dels treballadors”. “L’únic que volem és garantir la salut de totes les persones que participen en la campanya de recollida de la fruita”, ha assenyalat el president d’Asaja Lleida, Pere Roqué.

La Comissió de Salut Pública, en la qual hi ha representats del Ministeri de Sanitat i les comunitats, va acordar en la reunió d’aquest dimarts avançar en l’estratègia de vacunació davant la covid-19 incorporant-hi nous col·lectius vulnerables -al marge de la seva edat- entre els quals s’inclouen els temporers i persones sense sostre. La previsió és que aquests col·lectius rebran el vaccí de Janssen, un cop finalitzi la vacunació de la població de 50 a 59 anys.