Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

Arxivada la querella contra l’exgerent de Serveis Socials de Barcelona per gratificacions a diversos càrrecs

ACN Barcelona.-El jutjat d’instrucció número 28 de Barcelona ha arxivat la querella presentada contra l’exgerent de l’Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS) Laia Claverol per gratificacions extraordinàries per hores extres […]

Avatar
Agències 03/09/2021

ACN Barcelona.-El jutjat d’instrucció número 28 de Barcelona ha arxivat la querella presentada contra l’exgerent de l’Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS) Laia Claverol per gratificacions extraordinàries per hores extres fetes durant el confinament rebudes per una part dels treballadors socials. El comitè d’empresa, la junta de personal i els sindicats de l’Ajuntament la van acusar de prevaricació i malversació de fons públics perquè només se’n van beneficiar càrrecs intermitjos i alts, 123 de 1.104 empleats. La magistrada constata que no es pot verificar indici de comissió de delicte més enllà de reclamacions d’índole laboral que s’haurien de conduir pel canal corresponent, però no pel penal.

La querella sosté que el pagament va ser “arbitrari” i que la majoria de les persones que van cobrar són directius o personal de gestió, però no treballadors de base. La magistrada indica que la gerència ha justificat les gratificacions, i es poden interposar els recursos corresponents per la via administrativa. També remarca que el sol fet que no hagi cobrat tota la plantilla “no implica necessàriament prevaricació”.