Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1708
La República

Arxivada la causa contra dos activistes del GEPEC per robar una placa franquista del pantà de Riudecanyes

ACN Falset – El Jutjat d’instrucció número 1 de Falset ha arxivat provisionalment la causa contra dos activistes del Grup d’Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans – Ecologistes de Catalunya […]

Agències 28/02/2023

ACN Falset – El Jutjat d’instrucció número 1 de Falset ha arxivat provisionalment la causa contra dos activistes del Grup d’Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans – Ecologistes de Catalunya (GEPEC-EdC), els quals se’ls investigava per un presumpte robatori amb força d’una placa franquista del pantà de Riudecanyes. En la interlocutòria que ha tingut accés l’ACN, la jutgessa ha considerat que no existeix cap “element directe o indirecta” que acrediti la participació dels investigats, Andreu Escolà i Santi Borràs. La magistrada afegeix que no pot continuar el procediment perquè hi manca una “prova mínima objectiva” que validi el suposat robatori i assenyala que no són “suficient les conjectures o sospites”.

L’any 2018, la Comunitat de Regants del pantà de Riudecanyes va denunciar Andreu Escolà, expresident del GEPEC-EdC com a presumpte responsable de la desaparició del vestigi. L’activista va negar el robatori i va assegurar que la denúncia estava basada en una fotografia on sortia amb una rèplica de la placa, que era més gran que l’original i feta d’un altre material. La setmana passada, Santi Borràs, també va declarar als jutjats de Falset per la mateixa causa. Llavors, l’ecologista va denunciar la “criminalització i judicialització” de la lluita antitransvasament del riu Siurana per part dels regants.