Edició 1892

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 30 de setembre del 2023
Edició 1892

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 30 de setembre del 2023

ArtsLibris celebra la 14a edició amb un centenar d’expositors al Mercat de Sant Antoni de Barcelona

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La fira internacional de les Publicacions d’Artista ArtsLibris celebra la 14a edició amb un centenar d’expositors al Mercat de Sant Antoni de Barcelona. L’aplec ha començat aquest divendres i s’allargarà fins diumenge. La fira és d’accès gratuït i recull publicacions d’artistes, fotollibres, assajos de pensament contemporani i arquitectura, llibres d’autoedició i publicacions digitals. Una publicació de Joan Fontcuberta sobre dinosaures, i el llibre Jaume Plensa sobre Macbeth, són algunes de les presentacions d’aquest any. D’entre els expositors, hi ha Ojos de Buey, especialitzat en fotografia documental espanyola; El Naufraguito, el fanzine més antic d’Espanya; i Bartlebooth, una plataforma d’edició i investigació.

L’editorial Dalpine i la galeria Écho 119 de París també hi seran representades. A més de la part expositiva, aquesta edició compta amb un programa d’activitats on hi ha presentacions, debats i xerrades amb els autors. Una de les estrenes més sonades és la publicació de Joan Fontcuberta ‘Dinosaur’, un llibre sobre dinosaures escrit en klingon i editat per Dalpine (2023). També destaca la presentació de ‘Pintadas (1976-1979)’ de Manel Armengol, un recull de fotografies sobre la transició publicat per Ojos de Buey (2023). Santi Moix, juntament amb Natalia Chocarro, parlaran de la publicació sobre l’antològica de Moix a la Fundació Vila Casas.

Publicitat

Oriol Vilanova és l’artista convidat enguany per fer el llibre de la Serie AL que cada edició edita ArtsLibris. Vilanova ha explicat que per a ell l’encàrrec no podia ser més adequat perquè visita el mercat de Sant Antoni des dels 18 anys. El seu llibre, ‘Mercats, mercaders, mercaderies’, és un recull de postals d’arreu del món sobre tota mena de mercats.

<strong>Activitats</strong>

Entre les activitats programades, destaca ‘Tropismes de la imatge trobada’, on els artistes Adrià Julià i Seher Shah, i la fotògrafa Lua Ribeira, la representant espanyola més jove de l’agència Magnum, presentaran els seus darrers llibres. L’edició també acull una lectura performativa de Teresa Mulet; una conversa amb l’artista Nina Canell i el dissenyador Robin Watkins; i una presentació sobre els llibres aeris d’Aurèlia Muñoz, a càrrec de Silvia Ventosa, conservadora tèxtil del Museu del Disseny de Barcelona, i Andreu Dengra, coordinador del Centre Grau-Garriga d’Art Tèxtil Contemporani.

<strong>Premis a les millors publicacions</strong>

ArtsLibris reconeixerà les millors publicacions amb el Premi ArtsLibris/Banc Sabadell, que consisteix en l’adquisició i la incorporació a la col·lecció d’art de l’entitar bancària. El guardó valora les publicacions que proposen una connexió original entre idees i continguts visuals, i el seu jurat el forma Isabel Bordes, directora de la Biblioteca i Centre de comunicació del Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía; Antonio Alcaraz, director del Departament de Dibuix de la Universitat Politècnica de València; Moritz Küng, comissari d’exposicions; Oriol Vilanova, artista; i Pepe Font de Mora, director de la Fundació Foto Colectania.

El Premi Eloi Gimeno, organitzat en col·laboració amb la Fundació Foto Colectania i l’Associació d’Amics d’Eloi Gimeno, valora aquells fotollibres publicats recentment que constitueixin propostes innovadores, arriscades i que evidenciïn llibertat creativa. Aquest jurat el formen els fotògrafs Manuel Outumuro i Tanit Plana i l’artista Roc Herms.

Com a novetat d’aquest any, en el marc de la fira també s’atorgarà el Premi ArtsByblio, convocat per Edicions E2 en col·laboració amb l’escola Llotja. Escola d’Art i Disseny. Es tracta d’un reconeixement que té per objectiu donar suport als estudiants d’escoles o universitats d’art que treballen el llibre d’artista. Es concedeixen quatre premis, tres dels quals són individuals, i 15 llibres seleccionats entre tots els que hi participen s’exposaran a la fira.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió