Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Artesania Catalunya i l’IED Barcelona apropen la tecnologia com a eina al servei dels artesans

ACN Barcelona.-Artesania Catalunya del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) de la Generalitat i l’IED Barcelona Centre Superior de Disseny han impulsat el projecte New Crafts_Digital Revolution, que té […]

Avatar
Agències 21/07/2021

ACN Barcelona.-Artesania Catalunya del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) de la Generalitat i l’IED Barcelona Centre Superior de Disseny han impulsat el projecte New Crafts_Digital Revolution, que té com a objectiu apropar l’artesania als nous processos digitals de fabricació i producció. Aquesta iniciativa es materialitza amb la creació de projectes-objectes híbrids que combinen la creació artesana i la digital. Es tracta del sisè any de col·laboració entre les dues entitats i enguany el projecte ha comptat amb el suport de la multinacional catalana que ofereix solucions d’impressió 3D, BCN3D, i l’Ateneu Fabricació Digital de Gràcia.

New Crafts_Digital Revolution ha posar en contacte estudiants del tercer any de Disseny de Producte de l’IED amb cinc experts artesans per a la creació de joies, teixits sostenibles o ceràmica tradicional. Es tracta de Ferran Collado (vidre); Rosa Cortiella (ceràmica) Florentine Kitchen Knives (ganivets artesanals); Trinidad Contreras (joieria); Francesca Piñol (tèxtil), que han presentat peces que combinen les tècniques tradicionals amb les últimes tecnologies i eines digitals, com impressores 3D, talladores làser o brodadores digitals.D’aquesta manera la iniciativa conjunta impulsada per l’IED i Artesania Catalunya aposta per explorar les sinergies entre tradició i disseny i facilitar solucions innovadores per revitalitzar el sector, segons explica Artesania Catalunya, que depèn del Departament d’Empresa i Treball. En aquest sentit, es vol donar vida als objectes dissenyats fora de l’àmbit acadèmic, que els dissenys tinguin una projecció real i puguin ser comercialitzats, reivindicant la feina feta per “l’equip artesà-dissenyador”. Alhora, a través d’aquest projecte, també es vol reivindicar el mestratge de l’artesà i inculcar la seva filosofia de treball en els nous dissenyadors digitals.